open-navfaktor-logo
search
Mijenja sredinu
Ibrahim Šehić na meti turskog velikana
Šehić je u devet mečeva u dresu Zmajeva pod vodstvom Prosinečkog primio svega dva gola, a njegove odlične partije za reprezentaciju nisu prošle nezapaženo
18.10.2018. u 11:09
get url
text

Otkako je Robert Prosinečku preuzeo fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić, golman turskom Erzurumspora, branio je u svih devet mečeva koje su odigrali Zmajevi pod vodstvom novog selektora.

Šehić je u posljednjih devet mečeva u dresu Zmajeva primio svega dva gola, a njegove odlične partije za reprezentaciju nisu prošle nezapaženo.

Kako javljaju turski mediji pišu da bi Šehić već ove zime mogao napustiti redove kluba u koji je stigao ovoga ljeta. Iako njegov tim poslije osam kola turske Super lige zauzima posljednje mjesto, čini se da to neće smetati Galatasarayu da angažuje našeg reprezentativnog čuvara mreže.

Turskom velikanu, koji traži nasljednika Fernanda Muslere, očito ne smeta činjenica da Šehić brani u posljednjeplasiranom timu lige, već isključivo gledaju na njegov kvalitet, koji je bivši golmana Željezničara potvrdio u dresu reprezentacije, ali i u prethodnim sezonama kada je branio boje azerbejdžanskog Qarabaga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.