open-navfaktor-logo
search
Francuz o Šveđaninu
Ibrahimoviću se ovo neće svidjeti: "Sudija od skandala" prozvao Zlatana
Francuski savez kaznio je Chaprona sa šest mjeseci suspenzije i tri mjeseca uvjetne kazne, nakon čega je arbitar odlučio okončati sudijsku karijeru
14.11.2018. u 11:39
get url
text
Zlatan Ibrahimović i Tony Chapron

Sada već bivši francuski fudbalski sudija Tony Chapron u žižu svjetske javnosti dospio je nakon što je grubo startovao na igrača Nantesa Diega Carlosa, a potom mu i pokazao crveni karton.

Francuski savez tada je kaznio Chaprona sa šest mjeseci suspenzije i tri mjeseca uvjetne kazne, nakon čega je arbitar odlučio okončati sudijsku karijeru.

Chapron je u intervjuu za The Sun govorio o brojnim temama, a jedna od njih je bio i bivši napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović.

- Ibrahimović je veoma iritantan tip. Nije riječ samo o sudijama, on se konstantno ljutio i na svoje saigrače i ulazio je u svađu sa protivnicima. On je lud. Zbog njega se nadam da je to bio samo dio predstave. Toliko je ludih stvari govorio, nadam se da to ne misli - ispričao je Chapron.

Arbitar se prisjetio utakmice između PSG-a i Lorienta, na kojem je švedski napadač postigao hat-trick. Tada je Šveđanin došao do sudije, dao znak prstima i dobacio mu "Loptu".

- To je pitanje vaspitanja i manjak poštovanja. Imam četiri kćerke, ali bez "molim" ništa ne mogu dobiti - naglasio je Chapron.

Chapron je sudijsku karijeru okončao u januaru ove godine.

- Nisam želio da ga udarim. Šteta je jer sam svoju karijeru završio na toj utakmici, u toj situaciji. Teško je prihvatiti to pošto sam sudio 1.500 mečeva. To je bila refleksna reakcija u trenutku. Ja sam čovjek, osjetio sam bol i bio sam uplašen. Bio sam umoran, ali ne i agresivan - rekao je Chapron.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.