open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Igrači Sarajeva se ispromašivali, Sloga odnijela bod u Doboj
Fudbaleri Sarajeva i Sloge podijelili su bodove na Bilinom polju u meču 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
07.04.2023. u 21:48
get url
text

Konačan rezultat susreta glasio je 1:1.

Sarajevo od početka meča imalo želju da dođe do gola, a izabranici Mirze Varešanovića su vršili pritisak na gol protivnika od prvog sudijskog zvižduka.

Sloga je u četvrtoj minuti iz prve prilike mogla da dođe do vodstva. Stevanović je iskoristio neopreznost Martinovića, međutim gol Bordo tima sjajnom intervencijom spašava Dizdarević.

Sarajevo do vodstva dolazi u 16. minuti.

Varešanović je uputio udarac, golman Sloge odbranio, nakon toga je lopta došla do Kyeremeha koji pogađa za vodstvo Bordo tima.

Izabranici Mirze Varešanovića su do kraja prvog dijela prijetili u nekoliko navrata preko Ziljkića, Čatakovića i Vršajevića ali na golu Sloge se večeras istakao Gučmazov.

Sloga na otvaranju drugog dijela dolazi do izjednačenja. Igrala se u 48. minuta kada rezervista Dadić nakon lijepog kontranapada pogađa za 1:1.

Sarajevo je nakon pogotka Sloge prijetilo Ziljkića, Kyeremeha, Avramovskog, Guliashvilija, Oliveire ali izostala je realizacija.

Krstovski u 96. minuti postiže autogol, igrači Sarajeva su slavili pogodak ali on je nakon konsultacija sa pomoćnim sudijom poništen, tako da je ostalo 1:1.

Bordo tim je ostao šesti na tabeli sa 36 bodova, dok je Sloga bar privremeno pobjegla sa posljednje pozicije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.