open-navfaktor-logo
search
Urađena analiza
Inspektorat RS: Kiseonik i oprema za kiseonik ispravni
U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srpske, Inspektorat Republike Srpske osigurao je prisustvo inspektora prilikom uzorkovanja kiseonika na Univerzitetsko-kliničkom centru RS, s ciljem utvrđivanja ispravnosti posuda pod pritiskom u kojima se vrši skladištenje kiseonika.
30.09.2021. u 18:39
get url
text

Rezervoar iz kojeg je uzorkovano je tehnički ispravan, uključujući i pripadajuću mjerno-regulacionu i sigurnosnu opremu.

Današnjoj isporuci kiseonika na Univerzitetsko-kliničkom centru RS prethodila je i provjera tehničke ispravnosti autocisterne u kojoj je dopremljen kiseonik, kao i rezervoara za skladištenje, prilikom čega nisu utvrđene nepravilnosti.

Na osnovu rezultata analiza uzorkovanog kiseonika, koji su danas prezentovani javnosti, pacijenti i njihove porodice mogu imati povjerenja u zdravstveni sistem Republike Srpske i rad institucija, koje ulažu maksimalne napore kako bi njeni stanovnici imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu, saopćeno je iz Republičke uprave za inspekcijske poslove Banja Luka.

- U vremenu kada se zdravstveni radnici bore za svaki život, zloupotreba ljudskih emocija i strahova u političke svrhe, je najblaže rečeno sramno i zlonamjerno ponašanje. Umjesto da u ovom trenutku Agencija za lijekove Bosne i Hercegovine pruži svu potrebnu pomoć u rješavanju problema, svojim djelovanjem doprinosi širenju panike i uznemiravanju javnosti - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.