open-navfaktor-logo
search
Sanchez se nudio
Inter odbio zvijezdu Manchester Uniteda: Prioritet ostaje Edin Džeko
Italijanski mediji tvrde da je Dijamant i dalje prvi izbor 
09.05.2019. u 12:24
get url
text

Italijanski mediji definitivno uživaju u prijelaznim rokovima, odnosno "zagrijavanju" za "fudbalsku pijacu".

Izuzetak nije ni priprema za ljetni prijelazni rok, a jedna od glavnih tema je naš fudbalski reprezentativac Edin Džeko.

Dijamant do kraja naredne sezone ima ugovor sa Romom, pa je za očekivati da će ovog ljeta biti na transfer listi. Italijanski izvore tvrde da interesa za kapitena Zmajeva ne manjka, a glavni kandidat za dovođenje našeg golgetera je Inter (pod uvjetom da prodaju Maura Icardija). 

La Gazzetta dello Sport i danas je naglasila da Nerazzurri "ciljaju" Džeku, objasnivši da je naš fudbaler u prednosti ispred Alexisa Sancheza. Navodno, agent čileanskog napadača ponudio je svog igrača Interu, ali se slavni milanski klub, srdačno, zahvalio. Jedan od razloga je činjenica da bi ga za posudbu morali plaćati 15 miliona eura po sezoni, a drugi je Dijamant.

Gazzetta je još jednom podsjetila da je Džeko idealan profil igrača za Inter i uživa potpuno povjerenje aktuelnog trenera (Luciano Spalletti) ili budućeg trenera (Antonio Conte), ali bi mali problem moglo biti obeštećenje od 20 miliona eura koje traži Roma. Alternativa našem reprezentativcu je Romelu Lukaku, još jedan napadač Manchester Uniteda. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.