open-navfaktor-logo
search
Uz jako osiguranje
Ipak počeo Europride u Beogradu: MUP odlučuje hoće li biti šetnje, organizatori kažu da će je biti ovako ili onako
Manifestacija Europride otvorena je danas zvanično ispred Palate Srbija, a organizatori kažu da će cijeli program trajati do nedelje i najavljuju da od šetnje u subotu ne odustaju.
12.09.2022. u 19:51
get url
text
Europride Beograd

Ranije je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da se otkazuje gej parada u Beogradu.

Parada ponosa zvanično je danas otvorena podizanjem zastave ispred Palate Srbija. Organizatori su poručili i da su razočarani što im predstavnici države i glavnog grada ni danas nisu pružili podršku.

Zvanična odluka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije o tome da li će šetnja koja je najavljena za subotu biti održana biće donesena sutra, javljaju mediji.

VEZANI TEKST - Aleksandar Vučić saopštio: Otkazana Parada ponosa u Beogradu, ne možemo i to u ovom trenutku

Koordinator Europridea Goran Miletić ipak tvrdi da nema dilemu da će šetnje biti.

- Sve dok nema odluke o zabrani, šetnja je dozvoljena, nema ničeg suprotnog. Ukoliko bi se eventualno desilo da šetnja bude zabranjena to više nije naša nadležnost, mi nismo više organizatori, taj skup onda više ne postoji i svi skupovi koji će se desiti onda u gradu, okupljanja koja će biti spontana ili najavljena, oni su nešto drugo, a ja vjerujem da će mnogo onih koji će tada željeti da iskažu protest zbog zabrane se okupiti, tako da je okupljanje u 17 sati neminovno i mi smatramo da je mnogo bolje da dođe do nekog razgovora, rješenja, koje će biti dobro za sve - rekao je Miletić, prenosi N1.

Manifestacija je danas protekla bez incidenata, a cijeli skup je osiguravao veliki broj pripadnika policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.