open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Iskupljenje Srbije, debakl Crnogoraca i Makedonaca, Kosovo šokiralo Bugarsku
U derbiju grupe F Španija je na domaćem terenu sa 3:0 savladala Švedsku
10.06.2019. u 22:38
get url
text

Večeras su nastavljene kvalifikacije za EURO 2020.

Do prve pobjede u kvalifikacijama stigli su fudbaleri Kosova koji su u Sofiji savladali Bugarsku sa 3:2. Gosti su poveli preko Rashice u 14. minuti, da bi izjednačenje Bugarskoj donio Popov u 43. minuti.

Bugari dolaze do preokreta zahvaljujući pogotku Dimitrova u 55. minuti, da bi u 64. minuti Muriqi poravnao na 2:2. U trećoj minuti nadoknade Rashani je matirao Bugare i donio Kosovu tri boda.

U grupi A selekcija Češke je u pragu razbila Crnu Goru rezultatom 3:0.

Srbija se za visok poraz u Ukrajini iskupila pobjedom protiv Litvanije pred praznim tribinama Marakane. Izabranici Mladena Krstajića slavili su sa 4:1. Sa Srbiju su pogađali Mitrović u 20. i 34. minuti, Jović u 35. minuti i Ljajić u prvoj minuti sudijske nadoknade. Utješni gol za Litvance postigao je Novikovas u 70. minuti sa bijele tačke.

U drugom meču grupe B Ukraijina je rezultatom 1:0 pobijedila Luksemburg.

U grupi D Danska je razbila Luksemburg sa 5:1, dok je Irska teže od očekivanog pobijedila Gibraltar 2:0.

U derbiju grupe F Španija je na domaćem terenu sa 3:0 savladala Švedsku. Goste je načeo Sergio Ramos u 64. minuti, da bi za 2:0 iz penala pogodio Alvaro Morata u 84. minuti. Konačan ishod postavio je Oyarzabal tri minute prije kraja susreta.

FOTO: ANADOLIJA

Norveška je u sklopu iste grupe kao gost slavila protiv Farskih Otoka sa 2:0, dok je Rumunija bila uspješna na Malti slavivši sa 4:0.

Visoku gostujuću pobjedu rezultatom 5:0 upisala je Slovenija u Latviji u sklopu grupe G, kao i Austrija koja je nadigrala Sjevernu Makedoniju sa 4:1. Poljska je deklasirala Izrael sa 4:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.