Četvrtak, 28.10.2021.
U velikoj sali Doma kulture večeras je održan predizborni skup SDA

Iskustvo i snaga SDA su pouzdan izbor za jaku državu BiH

Na skupu su se obratili nosioci listi SDA za sve nivoe vlasti

U velikoj sali Doma kulture večeras je održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA), na kojem su predstavljeni kandidati i program ove stranke. Na skupu su se obratili predsjednik SDA Bakir Izetbegović i kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

- Bošnjacima nisu potrebni nikakvi eksperimenti. Treba nam iskusan, provjeren i pouzdan čovjek na čelu države. To je naš Šefik Džaferović. On pripada svom narodu, dijeli vrijednosti i iskustvo svog naroda i ima kapacitet da brani interese Bošnjaka i države Bosne i Hercegovine. On ima ogromno znanje, izuzetnu moralnu i karakternu snagu i njemu možemo povjeriti vođenje države. Pozivam vas da mu date snažnu podršku - kazao je Izetbegović.

Izetbegović se osvrnuo i na druge kandidate, kazavši da je SBB-ov kandidat nepouzdan i opasan, jer je sklon izdaji svog naroda, dok je SDP-ov kandidat neiskusan i neiskaljen, jer nema iskustva u ozbiljnim poslovima i nije u stanju da obavlja funkcije na koje pretenduje.

- Obišao sam cijelu Bosnu i Hercegovinu i razgovao sa našim narodom. Naš narod dobro razumije šta su državni interesi. Važan nam je svaki kraj i mi to pokazujemo konkretnim djelima. SDA ima snagu da ispuni ono što obeća, i posebno nam je važno ovo područje uz Drinu. Nećemo da krijemo istinu, kadrovi SDA su zaslužni za pokretanje gradnje tunela Hranjen kao strateškog projekta povezivanja Sarajeva i Podrinja, a uz dobre ceste automatski se razvija i ekonomija - kazao je Džaferović.

Džaferović je kazao da su članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu vanjskopolitički prioriteti Bosne i Hercegovine.

- Branit ćemo državne interese Bosne i Hercegovine od nasrtaja, a one koji nasrću na državne institucije natjerat ćemo da pristanu na dobre stvari i pozitivne procese od kojih će bh. građani imati korist. Radit ću na stvaranju dobre atmosfere radi razvoja ekonomije i poboljšanja životnog standarda. Samo član Predsjedništva koji ima jaku političku stranku iza sebe može da pokreće ekonomiju i pozivam narod da nam pruži podršku. Snažna podrška naroda za SDA je siguran izbor za jaku BiH  - kazao je Džaferović.

Na skupu su se obratili nosioci listi SDA za sve nivoe vlasti.

Pred skup u Goraždu, Džaferović je posjetio i Višegrad, gdje se susreo i razgovarao sa predstavnicima bošnjačke povratničke zajednice, te se upoznao sa dosadašnjim projektima i potrebama Bošnjaka povratnika na ovom području. Naglasio je da će briga o povratnicima i održivom povratku ostati jedan od glavnih prioriteta, saopćeno je iz Press centra SDA.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh