Mjesec solidarnosti

Islamic Relief u BiH počeo distribuciju ramazanskih paketa za najugroženije

Objavljeno: 05.05.2019. u 18:08

Do ovog momenta smo obezbijedili 2.180 paketa za isto toliko porodica, navode iz organizacije

Dan uoči ramazana, odabranog mjeseca za muslimane, humanitarna organizacija "Islamic Relief Bosna i Hercegovina" je distribucijom 1.300 paketa hrane za najugroženije u Sarajevu i Tuzli, otpočela projekt "Ramazanski paketi 2019.".

U narednim danima mjeseca solidarnosti, organizacija nastavlja s podjelom paketa u Bugojnu, Banjaluci, Livnu, Bratuncu i mnogim drugim mjestimu u BiH.

- Do ovog momenta smo obezbijedili 2.180 paketa za isto toliko porodica - navode iz organizacije.

Sadržaj paketa čine osnovne prehrambene namirnice: brašno, ulje, grah, hurme, supe, riža, leća, gulaš, paradajz sos, kukuruzno brašno, šećer i tjestenine.

Smatraju kako velikom broju onih koji jedva preživljavaju i na rubu su siromaštva, ovakav vid pomoći mnogo znači.

Islamic Relief pozvao je sve zainteresovane, koji su u mogućnosti, da podrže ovaj projekt koji nije lokalnog karaktera, nego uključuje ugrožene porodice na teritoriji cijele države.

Zainteresirani građani mogu doprinijeti uplatom na račun Ziraat Bank BH 186 000 107 2434 061, s naznakom "Ramazanski paketi", (cijena paketa hrane 50 KM), kao i pozivom na broj 17051 ugroženima u BiH putem kojeg je moguće donirati 2 KM.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije