open-navfaktor-logo
search
Selektor bira
Ivan Brkić zanimljiv Prosinečkom, a šta je sa Emirom Dilaverom?
Koliko je našoj selekciji zaista potreban Brkić to najbolje zna selektor jer je on taj koji će na kraju odgovarati za rezultat(e)
27.08.2019. u 11:08
get url
text

Iako bosanskohercegovački golmani ne brane loše na startu nove sezone, selektoru fudbalske reprezentacije Robertu Prosinečkom za oko je zapeo golman Zrinjskog i nekadašnji U-21 reprezentativac Hrvatske Ivan Brkić.

Brkić je rođen u Koprivnici, ali su njegovi roditelji rođeni u Bosni i Hercegovini, pa je zahvaljujući njima dobio državljanstvo naše zemlje. Na taj korak odlučio se kako u Zrinjskom ne bi zauzimao mjesto stranca, priznao je u razgovoru za SportSport.ba.

- Bio sam presretan kada sam prošle sedmice čuo da se Prosinečki interesuje za mene. Veliki je to poticaj za dalje, na meni je sada da nastavim raditi, uostalom poziv još nisam ni dobio - kazao je Brkić.

Potez Prosinečkog koliko je zanimljiv, toliko je i pomalo intrigantan, jer BiH trenutno ima četiri golmana (Šehić, Pirić, Burić, Kovačević), koji su, ukoliko im prirodamo i Asmira Begović, kojeg nikako ne smijemo otpisati, prilično kvalitetni.

Koliko je našoj selekciji zaista potreban Brkić, to najbolje zna selektor jer je on taj koji će na kraju odgovarati za rezultat(e), koji u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nisu bili zadovoljavajući, a naredne dvije utakmice odredit će dalji tok borbe za plasmana na EP. Sve osim šest bodova Zmajevima bi dodatno otežalo plasman na kontinentalni šampionat, što je priznao i sam selektor prilikom objave spiska. 

I dok je pokazao i priznao interes za Brkića, Prosinečki je u jednoj nedavnoj izjavi Emiru Dilaveru, stoperu Dinama sa austrijskim pasošem, koji je prošle sezone bio stub odbrane prvaka Hrvatske, poručio da se "javi Savezu".

Još je tu nejasnoća i ne logičnosti koje prate selektora od samog dolaska, počevši od situacije s Lulićem, preko Begovića, pa do Kolašinca i Hajrovića, ali kao što rekosmo hrvatski stručnjak će biti prvi u redu kada se bude odgovaralo za rezultate.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.