Ivanić je naveo kako je uvjeren da narod Republike Srpske ima osnovu da s tim savezom stranaka vjeruje u bolju budućnost.

- Može biti bolje stanje sa samo malo više reda. Umjesto da mislimo o prošlosti, treba da gledamo u budućnost. Umjesto da budemo izolovani, treba da budemo dio savremenog svijeta – rekao je Ivanić u obraćanju novinarima na početku predizborne kampanje.

Smatra da je neophodno fokusirati se na ekonomiju i razvoj.

- Uvjeren sam da Vukota Govedarica i ja možemo biti simboli toga i da ćemo pobijediti na izborima 7. oktobra – rekao je on.

Govedarica je istakao da su ovo izbori u kojima narod treba da dobije bolju budućnost, a ne jedna politička partija.

- Krećemo u najveću mirnodopsku bitku od postanka Republike Srpske, koju ćemo dobiti i vratit ćemo Republiku Srpsku narodu – rekao je Govedarica.

Ta "bitka" se, kaže, vodi znanjem, poštenjem, radom i odgovornošću.

Izbornu kampanju je počeo potpisom na "Ugovor s narodom", koji je, kažu, garancija da ono što misle, to i govore, a ono što govore, to će da rade.

I lider NDP-a Dragan Čavić je rekao da ovi nisu izbori za promjenu vlasti, već stanja u RS.

- Do toga može doći samo ako se promjene ljudi koji će odgovorno voditi RS u naredne četiri godine i vratiti izgubljeno u socijalno-ekonomskom smislu, a zbog jedne nepromišljene i loše vladavine u proteklih 13 godina – rekao je Čavić uvjeren je da će građani glasanjem za kandidate Saveza za pobjedu promijeniti stanje u RS.