open-navfaktor-logo
search
Član Skupštine FSS
Ivica Kralj, legendarni golman: Novopazarci, glavu gore, ozdravite, pa svi na fudbal
Na sjednici Skupštine održanoj na Kopaoniku, Fudbalski savez Srbije (FSS) je ozvaničio odluku o povratku Novog Pazara u elitni rang srpskog fudbala, odnosno ulasku Loznice, Leskovca, Sremske Mitrovice i Kraljeva u prvoligaško društvo.
02.07.2020. u 09:46
get url
text

Proslavljeni golman reprezentacije Jugoslavije i član Skupštine FSS, Ivica Kralj, u izjavi za Anadolu Agency (AA) kaže da je to najlogičnije rješenje u ovom trenutku.

- Novi Pazar zaslužuje da bude član Super lige Srbije prije svega zbog fantastičnog ambijenta na stadionu kraj Jošanice. To je jedno od najneugodnijih gostovanja, čak i za naše najtrofejnije klubove Crvenu zvezdu, Partizan i Vojvodinu. Koliko god je neugodno, toliko je i prijatno biti gost u Novom Pazaru i uživati u vrhunskoj fudbalskoj atmosferi. Nadam se da će im ova odluka bar na trenutak skrenuti misli na neke pozitivne stvari. Zdravlje je uvijek na prvom mjestu, pratimo svi šta se dešava sa epidemijom koronavirusa i vidimo da je u Pazaru zaista ozbiljna situacija. Želim im od srca da što prije prevaziđu probleme i da se na miru posvete fudbalu. Dakle, Novopazarci, glavu gore, ozdravite, pa svi na fudbal - kazao je Kralj.

Kralj je zajedno sa svojim kolegama iz Skupštine FSS izglasao još jednu važnu odluku. Naime, 47 fudbalera Borca iz Čačka, Jagodine i Donjeg Srema dobit će po 500 eura kao jednokratnu finansijsku pomoć zbog teške situacije u kojoj su se našli nakon sporova sa svojim klubovima.

- Suosjećam sa tim momcima. Većinu ih i lično poznajem. Nije normalno da ne budu plaćeni za posao koji su obavili, oni žive od tog novca, prehranjuju svoje porodice. Prijedlog predsjednika FSS Slaviše Kokeze jednoglasno smo usvojili i nadam se da je to tek prvi korak u rješavanju egzistencije fudbalera koji su se pošteno borili za boje svojih klubova. Srećom, nisam tokom karijere bio u sličnoj situaciji. Doduše, pamtim da smo u Partizanu imali određenih finansijskih problema. U svakom poslu je normalno da jednog trenutka dođe do zastoja, ali sve je rješivo ako razgovarate sa pravim ljudima i ako raspolažete pravim informacijama. Mogu da shvatim da plate kasne mjesec, dva, pa i šest meseci. Ali ne prihvatam činjenicu da neko i poslije pola godine ne dobije ono što je pošteno zaradio - rekao je Kralj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.