open-navfaktor-logo
search
Tvrdi da je slučajno
Iz pištolja ubio suprugu: Hodžić predat Tužilaštvu KS
Sarajevska policija predala je Tužilaštvu Kantona Sarajevo 35-godišnjeg Eldina Hodžića, osumnjičenog da je jučer, ispred kuće njenih roditelja u naselju Boljakov Potok, iz pištolja ubio suprugu Almu Kadić (1987).
05.07.2021. u 15:46
get url
text

{$galerijaFotografija}

Ubistvo se dogodilo jučer oko 17.30 sati u ulici Mahmuta Bušatlije čikma, a Hodžić je uhapšen sat i po kasnije na području Donjeg Kotorca u općini Ilidža. Kod njega je pronađen špištolj za koji se sumnja da je korišten prilikom ubistva.

Prilikom saslušanja u policiji, Hodžić je tvrdio da nije imao namjeru ubiti suprugu, sa kojom je bio u procesu razvoda, te je ustvrdio da su ga fizički napali njeni roditelji i da je on zbog toga izvukao i repetirao pištolj.

Tvrdio je da je došlo do naguravanja, te da je tom prilikom ispaljen hitac koji je bio koban za nesretnu ženu.

Ubistvu su kumovali neraščišćeni odnosi između supružnika, koji su se, prema nezvaničnim informacijama, svađali oko viđanja njihovog maloljetnog djeteta.

Dijete se u vrijeme kritičnog događaja nalazilo kod njegove majke, gdje se Hodžić uputio nakon ubistva, prethodno pozvavši policiju kojoj je sam kazao šta se desilo.

Hodžić će nakon predaje Tužilaštvu biti zadržan naredna 24 sata, a nakon što ga ispita tužilac koji rukovodi istragom, prema sudu će najvjerovatnije biti upućen prijedlog da mu se odredi pritvor.

Privođenje tužilaštvo KS Eldin Hodžić 05.07.2021
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.