open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Iz policije potvrđeno: Uhapšen doktor, istražuje se obljuba nad nemoćnom osobom
Nezvanično saznajemo da je uhapšen Darko Golić, načelnik Klinike za anesteziju i inteznivno liječenje Banja Luka
20.01.2020. u 13:30
get url
text

Iz Policijske uprave Banja Luka danas je potvrđeno da su njihovi policijski službenici danas zaprimili prijavu da je u UKC-u Banja Luka počinjemo krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem.

- Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo uhapšen je D. G. U koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banja Luka preduzima se niz operativnih i istražnih radnji u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti krivičnog djela - saopćeno je.

Nezvanično saznajemo da je uhapšen Darko Golić, načelnik Klinike za anesteziju i inteznivno liječenje Banja Luka.

Nezvanično također saznajemo da je žrtva navodnog zlostavljanja muškarac, rođen 1984. godine.

Kako smo ranije objavili, zbog sumnje u navodno seksualno uznemiravanje jednog pacijenta od načelnika klinike su prijavili sami radnici i uprava ove najveće zdravstvene ustanove u RS-u.

U UKC-u RS-a Banja Luka su istakli da je za njih "pacijent svetinja", te da neće dozvoliti da i najmanja sumnja u bludne radnje ne bude do kraja istražena.

- Za nas je pacijent svetinja. Odmah po saznanju da postoje sumnje u određene nedozvoljene radnje, obratili smo se policiji i tužilaštvu. Ako postoje i najmanje indicije, one moraju biti do kraja istražene - izjavio je za Faktor generalni direktor UKC-a RS-a Vlado Đajić.

Do okončanja istrage, doktor je suspendovan sa radnog mjesta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.