open-navfaktor-logo
search
Bosanska zvijer
Izazvao euforiju: Jusuf Nurkić na poseban način najavio dolazak na okupljanje Zmajeva
Jusuf Nurkić, košarkašaki reprezentativac Bosne i Hercegovine, sutra će se priključiti Zmajevima na Vlašiću. 
04.08.2022. u 12:51
get url
text

Centar Portland Trail Blazersa danas je trebao zadužiti opremu državnog tima, ali je došlo do promjene plana jer je selektor Adis Bećiragić dao igračima slobodan dan i tek sutra će se ponovo okupiti i nastaviti pripreme za Eurobasket, te dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Nurkić je već ranije potvrdio da će biti na raspolaganju stručnom štabu, a dolazak je potvrdio i danas na svojim društvenim mrežema. 

VEZANI TEKST - Promjena plana: Jusuf Nurkić se danas neće priključiti Zmajevima na Vlašiću

Na Facebooku je podijelio svoju karikaturu u majici na kojoj piše BiH, sa loptom u jednoj i torbom u drugoj ruci. I izazvao je euforiju među fanovima... 

U opisu fotografije postavio je emotikon sa prstom preko usta, a vjerovatno je na taj način želio poslati poruku kritičarima koji osporavaju i kritikuju njegov odnos prema reprezentaciji.

Dolazak Nurkića sigurno će biti veliko pojačanje za reprezentaciju BiH u predstojeća dva meča kvalifikacija za SP, te na septembarskom Eurobasketu. 

Bosanska zvijer nije se mogla ranije priključiti našem timu zbog tehničkih razloga. Prema dogovora NBA i Svjetske košarkaške federacije (FIBA), osiguranje pokriva svim NBA igračima koji žele da igraju za nacionalne timove maksimalno 28 dana u reprezentativnom programu prije početka Eurobasketa.

Kako bi bio ispoštovan ovaj dogovor, Nurkić se Zmajevima nije mogao priključiti prije 4. augusta, s obzirom na to da Eurobasket počinje 1. septembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.