open-navfaktor-logo
search
Idealnih 11
Izbor Faktora: Pogledajte najbolji tim 18. kola Premijer lige BiH
Osamnaesto kolo Premijer lige bilo je izuzetno efikasno ako u obzir uzmemo činjenicu u kakvim se uvjetima minulog vikenda igrao elitni rang takmičenja u Bosni i Hercegovine.
29.11.2021. u 21:13
get url
text

Po natopljenim terenima lopta se jedva kretala, a na šest utakmica viđeno je 16 golova, što je prosječno 2,66 pogodaka po meču.

Zrinjski je nastavio dominaciju i protiv Posušja upisao osmu uzastopnu pobjedu (3:1). Slavio je i Tuzla City kod Rudar Prijedora golom u nadoknadi vremena (0:1), a Velež je prekinuo lošu seriju trijumfom kod Leotara rezultatom 3:1.

Široki je u derbiju kola preokretom savladao Sarajevo 2:1, stari rivali Sloboda i Željo podijelili su bodove odigravši 1:1, baš kao Radnik i Borac.

Sportska redakcija portala Faktor izabrala je najbolji tim 18. kola.

Bakir BRAJLOVIĆ, Sulejman KRPIĆ, Adnan DŽAFIĆ (TUZLA CITY) - Brajlović je jedini čuvar mreže u Premijer ligi BiH koji je u 18. kolu sačuvao svoju mrežu i to mu je drugi "clean sheet" u sezoni. Džafić je nastavio s dobrim igrama, a u Prijedoru je "spakovao" šestu asistenciju u sezoni koju je Krpić pretvorio u pogodak. Napadač Cityja zabio je devet golova.

Bože VUKOJA, Tonči MUJAN (ŠIROKI BRIJEG) - Mujan i Vukoja kreatori su preokreta Širokog protiv Sarajeva. Mujan je u 51. minuti matirao Dizdarevića i poravnao rezultat, a Vukoja je u 86. minuti iz penala donio pobjedu svojoj ekipi.

Josip ĆORLUKA, Dragan JURANOVIĆ, Nemanja BILBIJA (ZRINJSKI) - Ćorluka je nezamjenjiv u ekipi Sergeja Jakirovića, što pokazuje da je odigrao svih 18 utakmica u sezoni. I protiv Posušja je bio standardno dobar, kako ofanzivno, tako i defanzivno. Juranović je bio prvo ime Zrinjskog u pobjedi nad rivalom iz Hercegovine. Namjestio je prvi pogodak koji je postigao Bilbija, postigao drugi, a izborio je i penal za treći gol Mostaraca koji je postigao Bilbija. Kapiten Zrinjskog Bilbija dao je barem jedan pogodak u osam vezanih mečeva i prvi je strijelac prvenstva sa 16 golova na kontu.

Vedran VRHOVAC (ŽELJEZNIČAR) - Zapažena partija stopera Plavih na Tušnju. Osim dobro odrađenih defanzivnih zadataka, Vrhovac je u 32. minuti odlično skočio pored svojih čuvara u šesnaestercu Slobode i doveo Želju u vodstvo. Može žaliti zbog žutog kartona zbog kojeg će propustiti utakmicu protiv Širokog Brijega.

Tarik KAPETANOVIĆ (SLOBODA) - Prvi ovosezonski start Slobodinog 18-godišnjaka. S obzirom na to da je igrao i derbi, zaslužio je prolaznu ocjenu, odlično nadomjestivši izostanak znatno iskusnijeg Ćivića na lijevom boku.

Omar PRŠEŠ (VELEŽ) - Kao i u prošlom kolu protiv Širokog, ponovo je ulaskom na teren pokrenuo Rođene. Zaigrao je od 46. minute, a dobru partiju krunisao je pogotkom, prvim u sezoni, u 89. minuti, postavivši konačan ishod na stadionu Police.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.