open-navfaktor-logo
search
Podrška
Izetbegović čestitao Šaroviću: "Pružena vam je šansa, uvjeren sam da ćete je iskoristiti"
Šarovićev angažman, ističe Izetbegović, bio je prepoznat kao rad u interesu svih građana BiH
01.07.2019. u 15:50
get url
text
Bakir Izetbegović, Mirko Šarović

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Srpske demokratske stranke (SDS) Mirku Šaroviću.

- Vaš angažman na poziciji ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u proteklom periodu bio je prepoznat kao rad u interesu svih građana BiH. Liderska pozicija unutar vaše političke opcije pruža vam šansu da nastavite sa radom u interesu BiH, oba njena entiteta i svih naroda. Uvjeren sam da ćete je iskoristiti – napisao je Izetbegović u čestitci.

Šarović je, podsjećamo, za predsjednika SDS-a izabran na Kongresu te stranke koji je održan u nedjelju. Trenutno obnaša dužnost ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a izabran je i u Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Šarović je nakon izbora izjavio da je "pobijedio SDS", kojem želi da donese prijeko potrebne promjene neophodne za jačanje stranke.

- Predstoji nam jedno unutrašanje sređivanje, jer predstoje strukture koje nisu popunjene, kao i rješavanje nekih neuralgičnih tačaka - istakao je i dodao da želi SDS koji može da bude ključna politička opcija u entitetu RS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.