Na sastancima je razgovarano o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, sa posebnim fokusom na održane Opće izbore i implementaciju izbornih rezultata.

Izetbegović je u razgovorima istaknuo da je Stranka demokratske akcije dobila najveće povjerenje birača, te da je prva stranka po broju osvojenih glasova za sve nivoe vlasti, saopćeno je.

VEZANI TEKST - Izetbegović i Abdollahian razgovarali o saradnji BiH i Irana

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji i implementaciji rezultata Općih izbora, Izetbegović je ukazao na neprincipijelan odnos dijela međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, koja je fokusirana na stvaranje razdora unutar probosanskog političkog bloka, pri tome u potpunosti zanemarujući ili čak podržavajući one političke snage koje su u proteklom periodu kreirale blokade i ugrožavale ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine.

Na sastancima je također razgovarano o provedbi reformi koje će omogućiti napredak Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, sa posebnim fokusom na jačanje vladavine prava, borbu protiv korupcije i razvoj ekonomije.