open-navfaktor-logo
search
Sizifov posao
Izgradnja podzemne garaže u Sarajevu kod Hitne pomoći kasni 12 mjeseci
Podzemna garaža u Kolodvorskoj ulici u Sarajevu, prekoputa zgrade Hitne pomoći, trebala je biti završena 15. novembra 2020. godine, ali njeno svečano otvaranje u općini Novo Sarajevo već kasni cijelu godinu i ne zna se kada će biti završena.  
22.12.2021. u 21:51
get url
text
Podzemna garaža

Zbog ove garaže Hitna pomoć je blokirana i njena vozila i građani koji dolaze u Hitnu svojim automobilima uzalud protestuju upozoravajući prije svega općinsku vlast da se ugrožavaju životi pacijenata. Velike saobraćajne gužve su svakodnevne jer je ovo frekventna raskrsnica kojom dnevno prođu hiljade automobila po raskopanoj cesti.

{$galerijaFotografija}

Na ovom mjestu zbog zastoja saobraćaja i nervoze vozača bilo je i tuča, ali sve ovo ne vide odgovorni u Općini Novo Sarajevo, Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo i Zavoda za izgradnju KS, koji nadzire izgradnju ovog projekta.

- Što se tiče izgradnje podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska, ljubazno Vas molimo da se obratite nadležnom Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo za više informacija – odgovorili su na naš upit iz Općine Novo Sarajevo.

Obratili smo se i Ministarstvu saobraćaja KS i pitali kada će biti svečano otvorenje podzemne garaže i nisu nam odgovorili.

Šute i u Zavodu za izgradnju KS, a naš fotoreporter snimio je limenu tablu na kojoj je ispisan rok za završetak izgradnje juni 2021. godine.

Sapunica oko izgradnje podzemne garaže kod sarajevske Hitne pomoći se nastavlja i otprilike svaka četiri mjeseca na tabli izvođača radova Unigradnje upisivan je novi rok za završetak projekta.

Prvi rok za završetak podzemne garaže kod Hitne pomoći prošao je 15. novembra 2020. godine. Garaža nije završena ni 26. aprila 2021. godine. POsljednji ispisan i zakazani rok za izgradnju garaže je juni 2021. godine. Očito da se odustalo od daljeg predviđinja završetka radova i ispisivanja rokova. Bilo je planirano da se podzemna garaža izgradi za četiri mjeseca, a evo prošlo je 12 i završetak izgradnje još se ne nazire.

Investitor izgradnje podzemne garaže je Ministarstvo saobraćaja KS, a vrijednost ugovorenih radova bila je četiri miliona 422.600 maraka sa PDV-om.

Parking, Socijalno, Hitna pomoć, 14.12.2021
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.