open-navfaktor-logo
search
Strateg Slobode
Jahić najavio meč sa Veležom, otkrio čija ga povreda brine
Fudbalski klub Sloboda danas je održao press konferenciju pred sutrašnju utakmicu sa Fudbalskim klubom Velež.
13.09.2022. u 12:43
get url
text

Crveno-crni sutra na Gradskom stadionu Banovići u 16 sati dočekuju ekipu Veleža. Na press konferenciji medijima su se obratili šef stručnog štaba Adnan Jahić i fudbaler FK Sloboda Muharem Ćivić.

Trener Jahić je najprije govorio o nezahvalnom rasporedu utakmica koji Sloboda ima posljednjih dana, ističući da ga brine umor igrača, međutim smatra da će se ekipa psihički spremiti za sutrašnju utakmicu.

- Dolazi nam ekipa Veleža, stari rival, u posljednje vrijeme nemamo neki dobar skor s njima kada igramo ovdje na domaćem terenu, mada su i Banovići sada naš domaći teren. Suludo je pričati o Veležu, osvajači kupa, na klupi imaju najtrofejnijeg trenera u našoj državi, o pojedincima ne treba trošiti ni riječi, mislim da imaju veliki roster igrača. Ono što je sigurno sutra, što ja stalno ponavljam, jest to da niko ne može uzeti naše htijenje, našu borbu koju ćemo mi sutra pokazati od prvog minuta. Danas imamo taktički trening, spremit ćemo se kako bismo u najboljem svjetlu sutra prezentovali naš klub. Ono što nas može radovati je igra u posljednja dva kola, gdje možda nismo ni imali neke sreće.

Protiv Zrinjskog u zadnjim sekundama imamo zicer. Protiv Želje isto tako, tako da sutra očekujemo da izazovemo faktor sreće. Ono za šta možemo biti zabrinuti je povreda Emira Jusića, koji još nije oporavljen i Nikola Komazec, koji ima kartone - kazao je trener Slobode.

Adnan Jahić se naposljetku osvrnuo i na nevjerovatnu podršku navijača, koju ekipa dobija iz utakmice u utakmicu.

- Želio bih pohvaliti navijače, imamo stvarno veliku podršku s tribina. Mislim da u posljednje vrijeme Sloboda nije imala ovakvu podršku; i kad gubimo i kad vodimo - rekao je Jahić, te pozvao navijače da i sutra dođu podržati ekipu.
 

Prisutnima se potom obratio i Muharem Ćivić. 

- Sutra nas čeka jedna zahtjevna utakmica, Velež ima dobre pojedince, pogotovo prema naprijed. Mi smo fokusirani samo na sebe i mislim da ćemo ono što šef postavi ispred nas i uraditi i doći do povoljnog rezultata. Želio bih da pozovem i publiku da dođe u što većem broju i da bude naš 12. igrač kao i do sada i da zajedno, ako Bog da, slavimo pojedu - zaključio je Ćivić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.