open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Jahić uoči Želje: Potrošeni smo, ali o porazu ne smijemo ni pomisliti
Adnan Jahić, trener Slobode, na konferenciji za medije najavio je utakmicu sa Željom u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
09.09.2022. u 12:28
get url
text

Sloboda dočekuje sarajevskog rivala u subotu od 16 sati u Banovićima, a Crveno-crni su imali manje vremena za odmor s obzirom na to da su u srijedu igrali zaostalu utakmicu prvog kola sa Zrinjskim (0:1).

Jahić smatra da je Sloboda igrala kvalitetno sa Zrinjski, ogotovo u defanzivnom bloku i da je možda u posljednjim sekundama ispustila bod.

Očekuje nas i sutra još jedan derbi. Duel starih rivala Energetski smo potrošeni, imali smo dva dana regeneracije, a tek danas trening uigravanja za Želju. Nama su bodovi prijeko potrebno bodovi, o porazu ne smijemo razmišljati. Željo  igra  dobar, čvrst fudbal, dobro su vođeni, trener Mulalić energiju prenosi na igrače. Željo je vratio svoj DNK, igraju pobjednički, imaju glavu i rep, sa dosta dobrih pojedinaca

- Vođa im je Štilić, klasa iznad ove lige, imaju dobra krila, dobrog špica,  čvrstu odbranu - smatra Jahić.

On dodaje da Crveno-crnima niko sutra ne može sutra uzeti borbenost i energiju.

- Ko izađe na teren, imat će motiv i želju da dođemo do tri boda Igramo čvrst i prepoznatljiv fudbal. Sloboda se neće samo braniti. Očekujem dobru utakmicu, dobar fudbal. Nadam se najboljem - nastavio je trener Slobode.

On i dalje ne može računati na Emira Jusića, žali što Husejinović nije bio na nivou kao tokom priprema, ali smatra da je dolaskom Vranješa i Bekića tim dobio na kvalitetu.

Najveća opasnost po golu Željezničar bit će, bez sumnje, Nikola Komazec.

- Još jedna utakmica u nizu. Jako sam sretan, volim ove utakmice,. Željo je gigant kao Sloboda. Izaći ćemo motivisani maksimalno, ne ide nam u prilog što igramo svaki treći dan. Ali, mi smo Sloboda, igramo kući, moramo tako da se ponašamo, da igramo na tri boda - poručio je Komazec.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.