open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Jakirović ili Osim: Prvi mostarski derbi ove sezone, optimizam vlada na obje strane
Nakon nekoliko odgoda i promjene domaćinstva danas će se od 17 sati na stadionu pod Bijelim brijegom odigrati prvi ovosezonski mostarski gradski derbi između Zrinjskog i Veleža.
12.10.2022. u 07:52
get url
text

Forma raduje, i jedni i drugi meč dočekuju nakon gostujućih pobjeda. Veliki je optimizam na obje strane. Zrinjski u susret ulazi s drugog mjesta na tabeli uz dvije utakmice manje od vodećeg Širokog Brijega, dok je Velež u 12 susreta skupio dovoljno bodova za sedmo mjesto.

- Prošle sedmice odigrali smo dva derbija protiv Širokog i Želje, osvojili smo šest bodova, ali smo se dosta potrošili, kako mentalno tako i energetski, tako da smo se proteklih dana posvetili regeneraciji - kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović u najavi susreta.

Zrinjski je u odličnom nizu od četiri uzastopne pobjede bez primljenog pogotka, ali Jakirović odbija preuzeti ulogu favorita.

- Očekujem dobru utakmicu i nadamo se najboljem, iako znamo da neće biti nimalo lako. Bez obzira na formu i stanje na tabeli, ova utakmica je uvijek 50-50. Smatram da je i Velež u pozitivnom nizu. Imaju dvije pobjede i četiri neriješena  ishoda u posljednjih šest utakmica, a u ovoj ligi jako je važno ne gubiti - dodao je strateg Plemića.

Trener Rođenih Amar Osim imao je zanimljiv komentar na činjenicu da je Velež nakon četiri remija utakmice u prošlom kolu pobijedio Igman:

- Raspoloženje u mojoj ekipi je bolje nego što je bilo jer smo nakon nekoliko godina nekoga pobijedili. Kolega kaže da mi ne gubimo baš često, ali ja bih volio da mi u tih šest posljednjih utakmica imamo jedan poraz i pet pobjeda. Realno, i igramo tako da ne možemo nikoga nadigrati i da nas niko ne može nadigrati - kazao je Osim.

Dodao je kako će ovaj derbi za njega biti prilika da dobije odgovor na pitanje gdje je njegova ekipa u ovom trenutku.

- Igramo protiv najbolje ekipe u ligi, uz dužno poštovanje svima ostalima. Do sada smo protiv svih protivnika imali dobrih i loših momenata, ali smo, manje-više, sa svima bili tu negdje. Ova utakmica bit će drukčija jer igramo protiv jednog ozbiljnog protivnika. Na stranu rezultat i sve to što nosi gradski derbi, ovo će nama biti prilika da se izmjerimo, nekakva mala matura - kazao je Osim.

Kartoniranih i povrijeđenih ovog puta nema ni u jednoj ekipi.

Čast da dijeli pravdu na ovom mostarskom derbiju pripala je Admiru Musiću iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.