open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Jakirović: Imamo probleme s virozom, rotirat ćemo u Tuzli, ali nikome nema popuštanja
Ekipa Zrinjskog u 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje kod Slobode na Tušnju.
05.05.2022. u 12:35
get url
text

Novi prvak BiH traži 24. pobjedu u sezoni, dok se Sloboda blijedim partijama na proljeće uvukla u borbu za opstanak.

- Idemo protivniku koji želi osvojiti još koji bod, da bi bio siguran, jer se doveo u nezgodnu situaciju, s obzirom na to da je jesen bila dobra. Međutim, na proljeće je evidentno da se muče. Protiv Leotara su konačno pobjedili, i sigurno nas čeka zahtjevna utakmica. Teren je nadošao, malo je više travnat, prilagodit ćemo se - rekao je na konferenciji za medije Sergej Jakirović.

Trener Zrinjskog kaže da se Zrinjski uoči odlaska u grad soli suočava s problemima.

- U problemima smo, imamo malo viroze, hvala Bogu niko nije pozitivan na koronavirus. Morat ćemo zarotirati neke pozicije i dati šansu igračima koji su manje igrali da se dokažu i pokažu, da vidimo na koga se može računati u idućoj sezoni.

- Ima nas dovoljno što se tiče broja, ali imamo i mnogo fudbalera s dva žuta kartona - rekao je Jakirović, dodavši da ne moće računati na Jankovića i Barišića, a da su od ranije van stroja Tičinović, Hadžić i Juranović.

Poslije Slobode, Zrinjski igra gradski derbi s Veležom, a onda će odmjeriti snage s Posušjem, Leotarom i Rudarom. Osim Veleža, svi timovi se grčevito bore za opstanak.

- Odmah je teorija zavjere, "mi ćemo ovo, mi ćemo ono". Nema nikome popuštanja. Možemo dati priliku nekim igračima što je normalno jer su ljudi to zaslužili treninzima i radom do sada. Hoćemo odraditi ovo kvalitetno do kraja. Nema tajni između Zrinjskog i Sloobode. Sloboda je čvrsta, nije joj lako dati gol. Probat ćemo iskoristiti mane koje smo vidjeli - poručio je Jakirović.

Sloboda i Zrinjski snage će odmjeriti u petak od 18 sati. Utakmicu u Tuzli sudit će Admir Šehović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.