open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Jakirović: Nije tajna da je Juričić bio naša želja
Zrinjski nakon gostovanja na Pecari i na Koševu čeka susret sa Željom na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.
06.08.2021. u 12:27
get url
text

Meč 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine mostarski premijerligaš dočekuje u dobrom rasapoloženju, naročito zbog pobjede rezultatom 2:0 prethodnog vikenda na Koševu.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović pohvalio je rad stratega Želje Tomislava Ivkovića.

- Vodi ih jedan jako dobar trener s kojim se znam iz Hrvatske. Napravio je jako dobrih stvari gdje god je bio. Udario je temelj današnje Lokomotive Zagreb. Nije mu prvi put da radi s mladim igračima kao što je sad slučaj u Željezničaru. Ne znam koliko javnost zna, kroz njegove ruke su prošli Brozović, Antolić, Pjaca, Ivanušec, Majer... Dosta ima iskustva s tim. Već je udario pečat u Želji, vrijeme će pokazati. Mlada, poletna, agresivna ekipa, koja puno radi - kazao je Jakirović i dodao:

- Očekujem čvrstu, borbenu utakmicu. Mi smo kući favoriti, ne bježimo od toga i dat ćemo sve da pobijedimo.

On je otkrio da je Zrinjski želio angažovati Luku Juričića. Do toga nije došlo pa će ovaj golgeter i u subotu predvoditi napad Želje.

- Luka Juričić je bio naša želja, nije tajna. Nismo uspjeli to realizirati. Desno je mali Subašić, lijevo Mujezinović, Bojo u vezi, Vrhovac, Drina... Standardizirana ekipa. Zdunić je došao iz Hrvatske, znam ga iz Lokomotive, dosta brz, eksplozivan igrač koji će sigurno ući. Crnčević je bio kod mene u Sesvetama. Željo dobija i širinu, sigurno će biti bolji - smatra Jakirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.