open-navfaktor-logo
search
Gostovao u Opsajdu
Jakirović otkrio koliko Zrinjski plaća igrače: "To je plafon"
Sergej Jakirović, trener Zrinjskog, uoči utakmice protiv Sheriffa u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, kazao je da ima jako malo informacija o moldavskom timu, koji je u odnosu na jesen i nastup u elitnom UEFA takmičenju značajno promijenio roster.
30.06.2022. u 10:04
get url
text

- Jako malo znamo. Naslonili smo se na posljednja dva mjeseca. Četiri igrača su u ovoj postavi u odnosu na jesen. Ostalo je sve poslije došlo. Sad dolaze novi igrači, vidio sam po spisku za vizu da je prvo bio jedan popis, pa su ga poslali nanovo i opet fali šest igrača. Veliki je upitnik ko će tu doći. Princip dovođenja igrača, stil igre kod njih je isti. To je više kontraška ekipa, nego što će se kontinuirano u napadu nametati. Imaju visok individualni kvalitet. Smatram da u nekoj ekipnoj igri možemo parirati - rekao je trener Zrinjskog gostujući u podcastu Opsajd.  

VEZANI TEKST - Sheriff pred Zrinjski doveo igrača Dinama
 

- U evropskim utakmicama odlučuju sitni detalji, da li ćeš pola koraka suziti, nećeš ostaviti prostor iza sebe. Bilo bi samoubistvo ostaviti prostor iza sebe, jako su brzi ljudi. Ono što oni dovode, o takvim igračima ja mogu samo sanjati. Bit će teško i zahtjevno. Favoriti su, ali i mi imamo konje za utrku - dodao je strateg Zrinjskog.

Jakirović uprkos autsajderskoj ulozi poručuje da se nikad ne predaje, da se na terenu igra 11 na 11 pa i kad je s druge strane čak i Real Madrid.

Bivši reprezentativac BiH dotakao se brojnih tema, dovođenju igrača u Zrinjski, predrasudama koje određeni fudbaleri imaju prema Premijer ligi BiH, novcu koji Zrinjski odvaja za plaće, al i izgradnji hibridnih terena.

Nedavno je Jakirović izjavio kako Zrinjski nije mogao finansijski parirati Sarajevu kada su u pitanju određeni fudbaleri koji su završilu u bordo dresu.

- Sve više od 5.000 eura neto je skupo za Zrinjski. To nije za nas. Njihovo legitimno pravo je tražiti određeni iznos novca. I ja sam bio igrač. Tu nema ljutnje. Nisam ja znao da će poslije završiti u Sarajevu. Oni su procijenili da će im ti igrači pomoći, kao što sam i ja procijenio da bi i nama pomnogli - rekao je Jakirović i nastavio:

- Okrenuli smo se drugoj varijanti, fiksna plaća s bonusima. Ako si prvak, lako je podijeliti. Ako završiš kao pretprošle sezone, onda je problem. Kako ćeš namiriti plaće, to je nemoguće - svjestan je trener Zrinjskog.

Razgovor pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.