open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Jakirović: Zrinjski je "crvena krpa" ostalim klubovima u ligi
Nakon niza teških protivnika na otvaranju prvenstva fudbalere Zrinjskog u 6. kolu očekuje nešto lakši protivnik - novi premijerligaš Posušje.
28.08.2021. u 13:10
get url
text

Utakmica se igra u Posušju u nedjelju od 17 sati, a trener Zrinjskog Sergej Jakirović poziva na oprez.

- Igramo protiv dobre ekipe koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazala da može otkinuti bodove favoritima. Dobili su Borac kući, odigrali su dobru utakmicu protiv Željezničara na Grbavici, izgubili su od Sarajeva kući u utakmici u kojoj su po statistici možda i bili bolji - kazao je Jakirović na konferenciji za novinare.

Strateg Zrinjskog očekuje izuzetno motivisanog protivnika u sutrašnjoj utakmici:

- Svi kada igraju protiv nas jako su motivisani. Vjerovatno smo mi "crvena krpa" svima, ali to je tako. To je dokaz da si jedan od najboljih klubova u državi i da svi žele tvoj skalp.

Analizirajući sutrašnjeg protivnika Jakirović je kazao kako bi način igre Posušja mogao odgovarati Plemićima.

- Oni ne igraju bunker. Teže igri, otvaranju od golmana, teže nadigravanju. Trener Ćorić je to dobro posložio, ali mi moramo gledati sebe. U prvom redu, pristup mora biti pravi kao u ovim utakmicama do sada i onda će sve, nadam se, doći na svoje - kazao je.

Što se tiče početne postave za sutrašnju utakmicu iznenađenja neće biti.

- Nemamo problema s povredama i imam samo slatke brige koga postaviti. Manje-više mi smo standardizirali sastav i ti momci su to zaslužili svojim nastupima tako da možda bude jedan promjena, a to ću odlučiti danas popodne nakon treninga - zaključio je trener Zrinjskog.

Jakirović se osvrnu i na dolazak Kerima Memije u redove Zrinjskog:

- Kerima smo doveli jer nemamo alternativu za poziciju na kojoj igra Ćorluka. Ja sam mu poželio sreće i zdravlja, što je najbitnije. Znam ga iz HNL-a gdje je odigrao dosta utakmica za Varaždin. Polivalentan je igrač, može zatvoriti oba boka i sigurno će nam dobro doći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.