open-navfaktor-logo
search
Izbori u Njemačkoj
Jasmina Hotstert i Adis Ahmetović ulaze u Bundestag
U Njemačkoj su u 18 sati zatvorena birališta, na kojima je više od 60 miliona građana biralo novi saziv Bundestaga, u kojem će, prema svemu sudeći, biti nekoliko osoba porijeklom iz Bosne i Hercegovine.
26.09.2021. u 22:06
get url
text

U štabu Socijaldemokratske stranke (SPD) u Heilbronnu kod Josipa Juratovića, dugogodišnjeg njemačkog političara koji je već 15 godina zastupnik SPD-a u njemačkom Bundestagu, bio je naš najbolji humorista Osman Džiho.

On nam je potvrdio da Sarajka Jasmina Hotstert i Adis Ahmetović, čiji su roditelji iz BiH, ulaze sigurno u Bundestag.

- Sa Josipom Juratovićem sam dugogodišnji prijatelj i on će peti put zaredom ući u Bundestag. U njegovom štabu sam dobio i inofrmacije da će Jasmina Hostert i Adis Ahmetović, također biti u Bundestagu. I Jasminu i Adisa lično poznajem i ovo će njima biti prvi mandat. Jasmina je rođena u Sarajevu, dok su Adisovi roditelji iz Kladnja i Kotor Varoši - kaže Osman Džiho koji je u svojoj emisiji "U Tuđoj avliji" ugostio brojne poznate osobe sa prostora bivše Jugoslavije. 

- Gotovo je. Ovo je nevjerojatno! Zahvaljujem vam svima! - napisao je večeras SPD-ovac Ahmetović na svojim profilima na Instagramu i Facebooku, gdje je već primio ogroman broj čestitki .

Jasmina Hostert rođena je kao Jasmina Pašić 1982. godine u Sarajevu. Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevu u oktobru 1992. godine ranjena je nakog čega je ostala bez ruke. Zbog infekcije rane hitno je prebačena u Njemačku. Tamo je nastavila školovanje i život, a bila je smještena kod penzionisane učiteljice Marije Hostert koja ju je usvojila kada je napunila 18 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.