open-navfaktor-logo
search
Transfer saga
Je li ovo signal za finalizaciju Džekinog transfera?
Ugledni italijanski list navodi kako Džeko, uprkos želji za promjenom sredine, nikada nije promijenio svoj profesionalan odnos prema treningu i obavezama u Romi
07.08.2019. u 08:57
get url
text

Fudbaleri Rome večeras od 20 sati u Perugiji igraju prijateljsku utakmicu protiv Athletic Bilbaa u kojoj, prema pisanju lista Gazzetta dello Sport, u sastavu Vučice neće biti Edina Džeke.

Iako je u posljednja dva pripremna meča protiv Perugije i Lillea bio jedan od ključnih igrača, kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras neće biti u timu portugalskog stručnjaka Paula Fonsece.

Ugledni italijanski list navodi kako Džeko, uprkos želji za promjenom sredine, nikada nije promijenio svoj profesionalan odnos prema treningu i obavezama u Romi, te da je do sada mirno čeka razvoj situacije. Ipak, isti izvor navodi kako je poslije dosta čekanja i Džeko poželio da se transfer u Inter što prije završi.

Njegov najavljeni izostanak sa večerašnjeg susreta mogao bi značiti da su Roma i Inter blizu postizanja dogovora oko Dijamantovog transfera, te da je sastanak Silvana Martine s rukovodstvom Intera izgleda ipak urodio plodom.

Jučer su se pojavile informacije prema kojima je za angažman Džeke interes pokazao Monaco, ali i italijanski viceprvak Napoli.

Zanimljivo da Roma još nije objavila spisak fudbalera koji će konkurisati za večerašnju utakmicu, dok je prilikom ranijih pripremnih mečeva to činila i 24 sata prije početka utakmice. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.