open-navfaktor-logo
search
Usporio ih koronavirus
Jedan Pašalić se oporavio, drugi povrijedio, šta se dešava s potencijalnim investitorom?
Pandemija koronavirusa izazvala je velike probleme sportu i sportskim timovima širom planete, pa tako i u našoj zemlji.
02.12.2020. u 11:11
get url
text

Pošteđen nije ni nekadašnji prvak Evrope KK Bosna Royal.

- Ekipa je u dva navrata bila u izolaciji, nije se treniralo. Trener Ahmed Pašalić je bio jako bolestan, no hvala Bogu oporavio se - kazao je Almir Bradić, predsjednik Studenata, za Faktor.

Situacija koju je prouzrokovala pandemija koronavirusa je specifična, i to je već odavno svima poznato...

- Sve je malo specifično, pokušavamo igrače zaštititi koliko možemo. Imamo za odigrati ovih zaostalih utakmica, svi klubovi imaju problema, ne treniraju, no nekako ćemo ih morati odigrati do kraja decembra - dodao je prvi čovjek bivšeg prvaka Evrope, te naglasio kako Bosnu već u nedjelju očekuje susret redovnog kola protiv Borca.

- Na pripremama reprezentacije povrijedio nam se Muhamed Pašalić, pa ostaje da vidimo u kakvom ćemo sastavu biti za taj meč - rekao je Bradić, koji je naglasio da je posebno ponosan na činjenicu da su omladinski pogon, koji trenira u ograničenim uvjetima, uspjeli sačuvati od koronavirusa 

Bosna je u procesu koji bi na kraju, ako sve bude kako treba, klubu trebao donijeti ozbiljnog investitora. No, i ovaj proces je malo usporio koronavorus.

- Nažalost, i advokat koji radi na svemu je pozitivan na COVID-19. Kompletan proces ide nekim normalnim tokom. Ja sam svakodnevno u kontaktu s čovjekom koji je potencijalni investitor. Sve su to neke administrativne i procedurane stvari, no sve skupa se odvija dobro i to nam je najbitnije - kazao je Bradić na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.