open-navfaktor-logo
search
Međunarodno takmičenje
Jedinstvena prilika za studente: Upoznavanje novih ljudi i povezivanje sa kompanijama i univerzitetima
Jedinstvena prilika da studenti razmijene svoja tehnološka iskustva, upoznaju nove ljude, povežu se sa kompanijama i univerzitetima, rade na problemima zajednice, te budu dio zanimljivih projekata direktno vezanih za razvoj mobilnih aplikacija. Upravo je to ono što EESTech Challenge omogućava svojim učesnicima.
16.02.2023. u 15:44
get url
text

EESTech Challenge (EESTEC Technology Challenge) je međunarodno takmičenje studenata koje se sastoji se od dvije runde: 

1. Lokalna runda, odnosno, lokalni hakatoni koje organizuju EESTEC lokalni komiteti u različitim evropskim gradovima,

2. Finalna runda, gdje pobjednici lokalnih rundi imaju priliku da se okupe i takmiče.

Nakon što su se prethodna takmičenja pokazala uspješnim i imala značajan odziv među studentima, Udruženje studenata elektrotehnike, Lokalni komitet Sarajevo odlučilo je da želi učestvovati na ovom projektu. Pored Sarajeva lokalne runde će se održati od februara do aprila u sljedećim evropskim gradovima: Ahen, Atina, Aveiro, Beograd, Eskišehir, Istanbul, Krakov, Ljubljana, Milano, Minhen, Niš, Patras, Sankt Peterburg, Sarajevo, Solun, Trst i Ksanti. Pobjednička ekipa iz Sarajeva će imati priliku predstavljati našu državu na finalnoj rundi koja će se održati u jednom od gradova Evrope, koji će uskoro biti poznat. 

Lokalna runda u Sarajevu će se održati od 10. do 12. marta 2023. godine, unutar Energoinvest Blum Lab prostorija.

Tema takmičenja je "Gamifikacija pri razvoju mobilnih aplikacija" (Mobile App Development: Gamification). Generalno govoreći, gamifikacija je proces u kojem se koriste elementi igrica kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo i motivisali korisnici da kontinuirano koriste aplikaciju. Gamifikacija se postiže kroz različite mehanike igrica, kao što su bodovanje, nagrade, nivoi i takmičenja. Ova metodologija se često koristi u aplikacijama za fitnes, obrazovanje i produktivnost, jer pomaže korisnicima da postignu svoje ciljeve i ostvare osjećaj uspjeha.

Tokom akademskog dijela lokalne runde učesnici će imati priliku da kroz predavanja stručnjaka iz prakse pobliže shvate suštinu i značenje same teme takmičenja. Nakon predavanja slijedi najzanimljiviji dio, a to je samo takmičenje koje će trajati 24 sata i u sklopu kojeg će tročlane ekipe učesnika dobiti priliku da osmisle rješenje za postavljeni problem. 

Pravo učešća ostvaruju studenti svih fakulteta u Bosni i Hercegovini koji će imati priliku steći i unaprijediti svoje sposobnosti te se istovremeno umrežavati i razmijenjivati iskustva. Prijaviti se možete do 24.02.2023, 23:59:59 pomoću sljedeće forme.

Ovaj projekat je implementiran u saradnji sa CSEC-om, uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Više informacija o samom projektu i novostima možete pronaći na zvaničnim web stranicama projekta: eestechchallenge.eestec.net, challenge.eestec-sa.ba, kao i na našim društvenim mrežama (Facebook i Instagram).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.