- Mi u JOB-a BiH koja okuplja približno 110.000 članova veterana odbrambeno - oslobodilačkog rata 1992-1995 želimo upozoriti sve one koji evropskim metropolama hode i nose tzv. "non –paper" a u kojima se nalaze prijedlozi za ugrožavanje teritorijalnog suvereniteta države Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Komšić potvrdio da je Pahor pitao da li je moguć miran razlaz u BiH

Do sada su vetarani uglavnom reagovali na slične pozive na primjeran i način kako to i dolikuje učesnicima odbrane civilizacijskih tekovina u srcu Evrope na kraju 20. vijeka. Svjedoci smo svakodnevno da pojedinci iz iste te Evrope se ne ponašaju na takav civilizacijski način.

Ne želimo više nikom da dokazujemo svoje antifašističko opredjeljenje jer smo to pokazali svojim ponašanjem tokom rata na teritoriji koju su kontrolisale regularne oružane snage RBiH. Upozoravamo države Evropske unije čiji smo obraz svojim ponašanjem više puta spašavali pred svjetskom javnošću za vrijeme agresije na BiH da mirno nećemo čekati na vašu reakciju i nove genocide.

Mi veterani Vam se zaklinjemo svojom časnom borbom na očuvanje države Bosne i Hercegovine i da budno pratimo sva dešavanja u i oko BiH. Spremni smo se obračunati sa svima onima koji žele na bilo koji nčćin ugroziti opstojnost države Bosne i Hercegovine i krvavo plaćenu slobodu - navodi se u saopćenju JOB BiH "Unija veterana".