Osim što je postigla 29 poena, dama sa Bahama postavila je novi rekord evropskih prvenstava u broju skokova na jednom meču (24 skoka). Dosadašnji rekord dijelile su tri igračice sa po 21 skokom.

VEZANI TEKST - Za historiju Eurobasketa: Jonquel Jones postavila nevjerovatan rekord

O tom podvigu Jones, koju ostale Zmajice zovu Džej Džej (kako se na engleskom čitaju prva slova njenog imena i prezimena - JJ), za zvaničnu stranicu Košarkaškog saveza BiH je kazala:

- Obično nisam neko ko puno priča o statistici, ali sad moram reći da je zaista nevjerovatno postići nešto što će ostati u historiji Eurobasketa. Veoma sam uzbuđena i sretna što sam to imala priliku učiniti na ovom EP - govori Jones.

Našu reprezentaciju u subotu očekuje obračun sa Švedskom u Valenciji. U slučaju pobjede, BiH bi se plasirala na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo.

- Očekujem trijumf, naravno. Pobijedile smo u toliko utakmica, bile bismo razočarane kad bismo tek tako odšetale s Eurobasketa, a da nismo uspjele odškrinuti vrata SP-a. Švedska će se sigurno žestoko boriti, ali to je utakmica u kojoj možemo pobijediti. Takav je mentalitet naše ekipe, pobjednički - konstatuje Jonquel Jones.