open-navfaktor-logo
search
Trener Rome
Jose Mourinho: Nemamo 100 miliona da kupimo Mudryka, Benjamin Tahirović je primjer...
Jose Mourinho, slavni portugalski trener, pohvalno je govorio o Benjaminu Tahiroviću, potencijalnom fudbalskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine.
16.01.2023. u 15:48
get url
text

Momak koji je rođen u Švedskoj, ali su mu roditelji iz BiH, može birati između ove skandinavske reprezentacije i Zmajeva. Odluku još nije donio, a za to vrijeme marljivo skuplja minute u dresu Rome.

Special One daje mu sve više prostora u dresu Vučice.

VEZANI TEKST - Selektor Švedske preko Zlatana Ibrahimovića krenuo po Benjamina Tahirovića

- Moramo pronaći različita rješenja. Ne možemo kupiti Mudryka za 100 miliona eura - rekao je Mourinho za zvaničnu stranicu Rome u odgovoru na pitanje kako ekipa može poboljšati igru, a dotakao se i potencijalnog Zmaja:

- Kako možemo napredovati? Dovođenjem mladih igrača. Tahirović ima taj kvalitet, ali mu treba vremena da se poboljša. Trebaju mu minute. Počeo je protiv Bologne, igrao je 30 minuta na San Siru protiv Milana, danas protiv Fiorentine. On je primjer igrača koji može pomoći timu da napreduje jer ima taj kvalitet - kazao je Mourinho.

Pojedini izvori tvrde da će Tahirović igrati za BiH, ali se Šveđani ne odriču velikog talenta, pa su u akciju uključili i Zlatana Ibrahimovića, koji će ga pokušati privoliti da zaigra za njih...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.