open-navfaktor-logo
search
Prihvatio poziv
Josip Pandža novi trener košarkaša zeničkog Čelika
Pandža je na predstavljanju istakao kako u nekim momcima ima materijala
31.12.2019. u 10:43
get url
text

Vitežanin Josip Pandža novi je trener košarkaša zeničkog Čelika, koji se takmiči u A1 ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Pandža je, nakon što je s kadetskom reprezentacijom BiH 2015. godine postao prvak Evrope, vodio Kakanj i tuzlansku Slobodu u elitnom razredu bh. košarke, ali se nedavno razišao s Tuzlacima, te prihvatio ponudu Čelika.

Zenički tim je na omjeru 7-4 te se nalazi na trećem mjestu A1 lige, a proteklog su vikenda izgubili u gostima kod Brčko Distrikta s 68:78. Predsjednik kluba Goran Bulajić istakao je na današnjoj press-konferenciji kako su promjene bile nužne te da su s Pandžom potpisali ugovor na tri godine.

- Privukla me je vizija imena Čelik, koji je veliki klub i da se što prije vratimo tamo gdje je klubu mjesto. Moj je interes da odmah sutra uđemo u Ligu 12, ali su objektivne okolnosti da se mora napraviti dobra baza od domaćih igrača pa da se dovedu kvalitetna pojačanja - kazao je Pandža, koji je napomenuo da je njegov ugovor po modelu "2+1", te da u narednih sezonu i pol ima obavezu da tim uvede u viši rang, da bi se aktivirala opcija treće sezone.

Pandža je istakao kako u nekim momcima ima materijala, a da ljudi iz kluba i grada žele da Čelik ide na više grane, stepnicu iznad.

- Ekstremno sam motiviran za rad i jedva čekam 2. januar, kada zvanično krećem s radom - kazao je Pandža, koji je najavio da će što prije pokušati nadomjestiti odlazak Amerikanca Pate Taylora, s kojim je klub upravo raskinuo ugovor.

Pandža je dodao kako mu je izuzetna čast što preuzima zenički klub te da smatra kako je, kao i banjalučkom Borcu i sarajevskoj Bosni, Čeliku mjesto u prvom rangu bh. košarke. Bosnu smatra i za najvećeg konkurenta za povratak u elitu.

Pandži će u radu asistirati Bojan Stevanović te trener-igrač i kapiten Armin Avdibegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.