open-navfaktor-logo
search
Nesuđeni Zmaj
Jozo Šimunović, fudbaler Celtica: Želimo se plasirati u grupnu fazu Lige prvaka
Škotski prvak večeras na Celtic Parku brani prednost od 3:1 iz prvog meča sa Koševa 
17.07.2019. u 14:48
get url
text
get url
text

Želimo se plasirati u grupnu fazu UEFA Lige prvaka, rekao je Jozo Šimunović, fudbaler Celtica uoči večerašnje utakmice protiv Sarajeva, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Škotski prvak večeras na Celtic Parku u revanšu prvog kola kvalifikacija Lige prvaka branit će rezultatsku prednost 3:1, stečenu prošle sedmice na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase-Koševo" u Sarajevu. 

- Liga prvaka je najjače fudbalsko takmičenje na svijetu i zato svake godine želimo igrati grupnu fazu. Puno puta smo dokazali da zaslužujemo igrati u njoj. Mnogo bi nam značio plasman u Ligu prvaka, jer je to neopisivo iskustvo. Dali smo sve od sebe u prvoj utakmici u Sarajevu. Bit će tako i u drugoj, nadamo se i svim narednim - istakao je Šimunović. 

Šimunović je u augustu 2017. godine odlučio nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Međutim, odmah nakon što je sjedio na klupi u meču s Kiprom i nije dobio priliku protiv Gibraltara u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo "Rusija 2018" poručio je da u bh. nacionalnom timu ne računaju više na njega.

Utakmica Celtic - Sarajevo igra se večeras na Celtic Parku u Glasgovu s početkom u 20.45 sati. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.