open-navfaktor-logo
search
Derbi Premier lige
Jurgen Klopp: Liverpool mora uzvratiti Chelseaju
Isti rivali su odmjerili snage prije tri dana u Liga kupu, ali na Anfieldu, i slavio je Chelsea rezultatom 2:1, i to nakon preokreta
29.09.2018. u 11:55
get url
text
Jurgen Klopp

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, uoči današnjeg derbija sedmog kola Premier lige protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu izjavio da njegov tim mora uzvratiti “plavcima“, nakon poraza u trećem kolu Liga kupa u srijedu.

Naime, isti rivali su odmjerili snage prije tri dana u Liga kupu, ali na Anfieldu, i slavio je Chelsea rezultatom 2:1, i to nakon preokreta.

“Moramo uzvratiti. Uzvraćanje je dužnost u sportu, to je veliki dio onoga zbog čega ga volimo. U sezoni uvijek igraš najmanje dva puta. Nije lako kada igrate u augusta i onda u maju kažete hajde da im uzvratimo. Ali, nakon tri dana to je moguće. Idemo pokušati“, kazao je Klopp za britanske medije i dodao:

“Neće biti lagana utakmica, oba tima to znaju. Ali, najbolja priprema za utakmicu u subotu je susret od srijede, jer nikada ne možete saznati više o protivniku nego kada igrate protiv njega. Naravno, na terenu će biti nekoliko različitih igrača, ali pokušaćemo da iskoristimo naša saznanja od srijede kako bi bili bolji.“

Derbi između Chelseaja i Liverpoola na programu je danas u Londonu sa početkom u 18.30 sati. Poslije šest kola “redsi“ su prvi na tabeli sa maksimalnih 18 bodova, dok su “plavci“ treći sa dva boda manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.