open-navfaktor-logo
search
Njemački trener
Jurgen Klopp otkazao saradnju bivšem klubu
Među posljednjim stanarima na Kloppovom imanju bio je poznati golman Rene Alder, gdje je stanovao sa svojom djevojkom Lili Hollunder
02.07.2019. u 08:03
get url
text

Trenerska karijera Jurgena Kloppa uzlaznom putanjom je krenula nakon što je 2008. godine iz Mainza prešao u Borussiju iz Dortmunda.

Uprkos preuzimanju Milionera, Klopp je nastavio sarađivati s Mainzom. Menadžer ekipe Liverpoola odlučio je bivšem klubu iznajmljivati svoju kuću koje posjeduje u Mainzu. Preciznije rečeno, strateg koji je u protekloj sezoni iz trećeg pokušaja osvojio Ligu prvaka Mainzu je iznajmljivao kuću za potrebe fudbalera ovog bundesligaškog kluba.

Među posljednjim stanarima na Kloppovom imanju bio je poznati golman Rene Adler, gdje je stanovao sa svojom djevojkom Lili Hollunder, a zanimljivo da je prije njih u kući boravio kapiten fudbalske reprezentacije Austrije Julian Baumgartlinger.

Ipak, prema informacijama Bilda, Klopp je odlučio Mainzu otkazati saradnju. Razlog za to je da njegov posinak Dennis, čija će kompanija biti smještena u kući njegovog očuha.


Imanje Jurgena Kloppa u Mainzu

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.