Čuo sam škripu guma, udarac i izletio na prozor. Ugledao sam policiju i svoj auto ispod svog balkona, još pod utiskom ispričao je vlasnik Toyote Auris novinarima portala 24sata.hr.

Upravo se njegova Toyota prva našla na putu nasilnika koji je, prema pričama svjedoka, u ponedjeljak oko 21 sat u crnom BMW-u bježao policajcima Ljubijskom ulicom u zagrebačkoj Dubravi. Sve je započelo u obližnjoj Zdenačkoj ulici gdje je policija, prema neslužbenim informacijama, imala intervenciju zbog porodičnog nasilja.

Muškarac s područja Dubrave policajcima je bježao vozeći dvoje maloljetne djece u automobilu, dječaka i djevojčicu.

Velikom brzinom pokušao je skrenuti udesno u Novačku, ali je izgubio kontrolu i kod kućnog broja 62 zabio se u četiri vozila.

Najlošije je prošla Toyota spomenutog čitaoca, koju je udarac doslovno katapultirao s parkirališta u zgradu. Nasreću, u to vrijeme u blizini nije bilo prolaznika pa nitko nije stradao, no na vozilima je nastala veća materijalna šteta.

- Na mjesto događaja odmah su došle dvije policijske patrole i kombi interventne policije. Vozač je istrčao iz razbijenog BMW-a, ostavio šokiranu djecu, zaključao auto kako policajci ne bi mogli ući i pobjegao. Nismo mogli vjerovati. Dječak je vrištao iz svega glasa, bio je potpuno izbezumljen. Susjedi su ga uzeli u ruke da ga smire dok nije došla Hitna pomoć. Oni su preuzeli djecu i preventivno ih odvezli u bolnicu - rekao je šokirani vlasnik Toyote.

Nije znao reći koliku je štetu pretrpio, tek je rekao da je njegov auto star svega dvije godine. BMW se od Toyote odbio na Škodu, potom u Fiat, a Fiat u Mazdu. I susjedova Mazda CX-5 stara je tek dvije godine, no pretrpjela je najmanju štetu.

- Djeca nisu bila ozlijeđena, djevojčica je imala malo natučenu ruku. BMW je nakon uviđaja odvezla šlep služba - rekao je vlasnik tužno promatrajući svoju razbijenu Toyotu na vozilu šlep službe.

Što se tiče odbjeglog vozača, on je nastavio pješice bježati policiji.

- Preskakao je krovove i uspio im umaći. Koliko znam, do jutra ga nisu uhvatili - rekla nam je čitateljica, koja je snimila policiju u akciji.

Iz zagrebačke policije nisu željeli iznositi nikakve detalje o događaju, tek su potvrdili da su u večernjim satima imali intervenciju u zagrebačkoj Dubravi. Kriminalističko istraživanje kojim trebaju utvrditi sve okolnosti još je u toku, a nisu željeli otkriti ni jesu li tokom dana uhapsili bjegunca.