open-navfaktor-logo
search
Humanitarac
Jusuf Nurkić poručio da želi izgraditi školu u Srebrenici
Jusuf Nurkić, najbolji bh. košarkaš, nakon nastupa na Europskom prvenstvu vratio se obavezama u Portlandu.
29.09.2022. u 12:49
get url
text

Naš centar je izašao pred kamere tokom dana za medije u Trail Blazersima i govorio je o brojnim temama - od nove sezone u NBA, do humanitarnih akcija u kojima učestvuje.

- Zaista vjerujem da je svijetu potrebno više mira i ljubavi, a ne rata. Žalosno mi je kada vidim šta sve ljudi rade. Neću da sugerišem Elonu Musku šta treba da radi, ali vidim da bi on radije kupio Twitter nego pokušao pomoći ljudima koji danas nemaju šta da jedu. Ja to gledam malo drugačije. Imamo djecu koja su bolesna i kojoj možemo pomoći, a ne činimo to - rekao je, između ostalog, Nurkić, dodavši:

- Živimo u teškom svijetu. Bio sam u Ruandi tri dana. Nisam nikad vidio toliko sretnih ljudi, toliko dječijih osmijeha iako imaju toliko malo. Pokušao sam im pomoći koliko sam mogao. Vidio sam dvije škole koje pohađa nekoliko hiljada djece, a nemaju cipele. To me zaista pogodilo. Pokušao sam im kupiti cipele, knjige i sve što im je potrebno. Bilo mi je zadovoljstvo vidjeti da mogu pomoći.

Nurkić je donirao novac za izgradnju košarkaškog terena u Runadi, koji je nedavno otvoren, a privode se kraju i radovi na izgradnji terena u Tuzli.

Naš sjajni košarkaš otkrio je da želi napraviti školu za djecu u Srebrenici.

- Cilj mi je da napravim školu u Srebrenici, gdje je počinjen genocid. Mislim da će sva ta djeca imati bolju budućnost. Nije bitno koje su religije. Mene te stvari ne dotiču. Bijelci, crnci, pripadnici bilo koje religije... Mislim da o ljudima trebamo suditi samo na osnovu toga kakvi su oni - istakao je Nurkić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.