open-navfaktor-logo
search
Zajednička kafa
Jusuf Nurkić u društvu košarkaške legende BiH
Dan nakon poraza od Češke Nurkić se družio sa legendarnom košarkašicom i članicom FIBA-ine kuće slavnih Razijom Mujanović
17.09.2018. u 17:29
get url
text
Razija Mujanović i Jusuf Nurkić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je poražena u dvorani "Mirza Delibašić" od Češke rezultatom 85:80, a naši najbolji košarkaši tako su ostali bez šansi da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine igra u Kini.

Dan nakon utakmice centar bh. reprezentacije i Portland Trail Blazersa družio se sa legendarnom košarkašicom i članicom FIBA-ine kuće slavnih Razijom Mujanović.

- Iako se borim sa prehladom nisam mogla da ne odem na kafu sa Jusufom. Divno je čuti kako mlad momak zrelo razmišlja. Jusuf je srčan momak, borac na parketu i pravi patriota. Uživam dok ga gledam na parketu! On igra za narod i ne štedi se, njega boli svaki poraz reprezentacije, on igra istinski i od srca za grb koji nosi na dresu - kazala je Mujanović, koja je svojevremeno igra u WNBA.

Legenda naše ženske košarke kazala je kako moramo paziti na bosansku djecu.

- Nemamo mi 100 Jusufa, zato čuvajmo našu bosansku djecu, naše dragulje, jer oni sijaju. Ne čuvamo ih dovoljno, kritikujemo ih iako ne znamo pozadinu, imamo milion "selektora" koji se deru na TV uređaje, ali stvarnost je takva da su ova djeca sadašnjost i budućnost Bosne i Hercegovine i da oni daju svoj maksimum na svakoj utakmici iako im je na reprezentativnim okupljanjima osiguran minimum uvjeta - rekla je Mujanović, te naglasila kako su bh. košarkaši ponos države i da imaju njenu punu podršku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.