open-navfaktor-logo
search
Sjedeća odbojka
Jusufović: Malo smo sami sebi zakomplikovali život, ali bolje večeras nego kasnije
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ostvarila je pobjedu u drugom kolu Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci koje se održava u Sarajevu.
05.11.2022. u 22:28
get url
text

Naša selekcija savladala je Ameriku sa 3:1 u setovima, te tako ostvarila drugu pobjedu zaredom. Jedan od standardnih karika u ekipi naše zemlje je Ermin Jusufović, koji je istakao kako je obzirom na okolnosti zadovoljan večerašnjim rezultatom.

- Malo smo sami sebi zakomplikovali život, ali obzirom na sami značaj utakmice i na ovoliki broj publike osjetio se mali pad u igri, izgubili smo jedan set, ali bolje je večeras nego u kasnijoj fazi takmičenja.

Amerika se pokazala kao jako dobar protivnik, mi smo odigrali onoliko koliko smo mogli. Mislim da bismo trebali svi biti zadovoljni obzirom da je ovo najveći suparnik u grupi - kazao je Jusufović.

Iako su pred ovo prvenstvo Amerikanci najavljivali da mogu do prvog mjesta u grupi, na kraju je naša ekipa ipak slavila, te sutra rasterećno igra protiv selekcije Japana.

- Oni jesu istakli da mogu do prvog mjesta, ali želje su jedno, a mogućnosti drugo. Čak je i Iran oprezan ovdje u Sarajevu, a znamo šta Iran znači u svijetu paraodbojke. Japan nećemo potcjeniti, ali mislim da bi sve osim naše pobjede bilo iznenađenje - kazao je na kraju Jusufović.

U rezultatima drugih utakmica Srbija je slavila nad Japanom sa 3:0, Irak je bio bolji od Hrvatske sa 3:1, dok je Kanada savladala Poljsku sa 3:0. U jednom od najzanimljivijih mečeva Nizozemska je pobijedila Ruandu sa 3:2, a istim rezultatom Brazil je slavio nad Njemačkom.

Egipat je bio bolji od Ukrajine sa 3:1, dok je reprezentacija Irana savladala Kazahstan.

Sutra se nastavljaju mečevi grupne faze, a naša muška selekcija igrat će protiv Japana u 9.15 sati, dok će ženska ekipa igrati prvu utakmicu protiv Mađarske u 9.15, a drugu protiv Poljske u 19 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.