open-navfaktor-logo
search
Umirovljeni episkop
Kačavenda zbog korone u teškom stanju prebačen u Beograd
Vasilije Kačavenda, umirovljeni episkop zvorničko-tuzlanski, pozitivan je na koronavirus i usljed zdravstvenih komplikacija, upućen je na liječenje u Beograda, saznaje Nova.rs.
11.08.2020. u 10:58
get url
text

Kako navode izvori ovog portala, vladika Kačavenda je zbog zdravstvenih komplikacija morao biti prebačen na liječenje u Beograd i zbog toga su mu sve ranije aktivnosti otkazane.

- On je trebao sutra da ide sa episkopom Filaretom u Vršac, kako bi zajedno proslavili imendan vladike Nikanora - navodi izvor blizak episkopu Vasiliju Kačavendi.

Podsjetimo, ranije je na koronavirus pozitvan bio i patrijarhov vikar vladika Stefan Šarić i episkop kruševački David Perović, koji je vjernike pozivao da u što većem broju posećuju hramove.

Javnost se još uvijek se živo sjeća slučaja vladike Vasilija Kačavende, koji je optužen za pedofiliju i podvođenje maloljetnih dječaka, a za koji niko dosad nije odgovorao. On je podnio ostavku zbog bolesti i to baš u trenutku kada je u javnosti isplivao snimak na kome je on intiman sa jednim mladićem.

Godine 2013. godine u javnosti su procurila četiri audiosnimka razgovora između jednog mladića i sveštenika, koji je, navodno, za vladiku Vasilija Kačavendu podvodio dječake. U nekoliko telefonskih razgovora, sveštenik je ubjeđivao mladića da se vidi s vladikom i ugovarao susret u jednom hotelu. Na posljednjem snimku čuje se i Kačavenda, koji kaže da mu je drago što je mladiću bilo "ekstra". Međutim, vladika je tada tvrdio da mu je gej afera namještena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.