open-navfaktor-logo
search
Prvi čovjek Bayerna
Kahn nezadovoljan: Koje brojke Salihamidžić mora popraviti u narednom prijelaznom roku?
Medijski izvještaji koji ovih dana stižu iz Njemačke tvrde da se sportski direktor Bayerna Hasana Salihamidžić nalazi pod pritiskom i to od strane prvog čovjeka kluba Olivera Kahna.
02.11.2021. u 14:52
get url
text

Iako su u Munchenu zadovoljni ulaznim transferima koje je Braco realizovao u prošlosti, prema pisanju Sport Bilda bivšem reprezentativcu Bosne i Hercegovine zamjerke su našli kod izlaznih transfera.

Naime, rođeni Jablaničanin je u prošlosti realizirao prodaju devet igrača od kojih se u kasu Bayerna slilo 160 miliona eura. Problem je nastao, kako pišu njemački mediji, zbog činjenice da je vrijednost igrača u trenutku prodaje iznosila 230 miliona eura, što znači da je u Bayerna ostao kratak za sedamdesetak miliona eura u vrijeme kada klubovi zbog pandemije koronavirusa itekako brinu o svim finansijskim aspektima.

Kako piše Bild, navodno će Oliver Kahn lično u narednom pelaznom roku pratiti brojke kada je riječ o izlaznim transferima, kao i imena na listi prekobrojnih igrača na koje u Bayernu neće računati.

Kahn želi da od Salihamidžića vidi i ekonomsku isplativost prilikom izlaznih transfera, što jasno govori da baš i nije sretan zbog finansijskih gubitaka prilikom nekoliko posljednjih odlazaka fudbalera sa Allianz Arene.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.