open-navfaktor-logo
search
Humanost na djelu
Kako prebroditi krizu: Zvijezde Bayerna se odrekle 20 posto plaća
Pandemija koronavirusa zaustavila je fudbal u Evropi, a neigranje domaćih prvenstava i Lige prvaka veliki je udarac na budžete klubova.
24.03.2020. u 08:50
get url
text

Iz Njemačka stižu vijesti koje daju nadu u bolje sutra. Kako ne bi došlo do otpuštanja radnika, u minhenskom Bayernu su odlučili da se igrači i uprava odriču 20 posto plaća u korist ostalih klupskih zaposlenika, koji imaju neuporedivo manja primanja.

Svakako, ovo je potez za svaku pohvalu, a treba naglasiti kako su i dvije mlade zvijezde ovog kluba Leon Goretzka i Joshua Kimmich zajedno donirale milion eura za borbu protiv koronavirusa, a isti iznos u istu svrhu donirao je i golgeter Robert Lewandowski.

Prije Bavaraca na takav potez pristali su igrači Borussije M'Gladbach, Werdera iz Bremena, gdje su sniženje predložili sami igrači, te u Schalkeu iz Gelsenkirchena.

Dogovor o sniženju plaća u Bayeru iz Leverkusena potvrdio je menadžer tog kluba Rudi Völler, koji vjeruje da jedan od ciljeva Bundeslige mora biti odigravanje sezone do kraja, ali ističe da odluku trebaju donijeti zdravstveni radnici i politika.  

Kako pišu njemački mediji jučer je održan sastanak i čelnika i prvotimaca Borussije Dortmund, a sve je izvjesnije da će se i Milioneri određi 20 posto primanja kako bi pomogli klubu u ovoj krizi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.