open-navfaktor-logo
search
FHMZBiH
Kakvo nas vrijeme očekuje: U Bosni večeras susnježica i snijeg
U Bosni i Hercegovini u nedjelju ujutro je oblačno vrijeme sa kišom, objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.
31.01.2021. u 10:12
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica - 3; Zenica 4; Gradačac, Prijedor, Sokolac 5; Bihać, Bijeljina, Doboj, Ivan-sedlo, Srebrenica, Tuzla 6; Banja Luka, Sanski Most 7; Bugojno, Livno, Mostar 8; Sarajevo, Široki Brijeg 9; Trebinje 11; Neum 12 stepeni Celzijusa.

Tokom dana će u BiH preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa snijegom. Poslije podne u Krajini očekuje se susnježica ili snijeg, a u večernjim satima postepeno i u ostatku Bosne. Obilnije padavine na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Poslije podne i u večernjim satima vjetar u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu od 10 do 14 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i ponegdje na jugozapadu Bosne. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne je moguć slab snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od - 3 do 3, na jugu od 5 do 8, a dnevna od - 1 do 5, na jugu od 8 do 12 stepeni Celzijusa.

U utorak će preovladavati pretežno oblačno sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Tokom dana djelimično razvedravanje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva na jugoistoku Hercegovini sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od - 2 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 12 stepeni Celzijusa.

U srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U prvom dijelu dana u Bosni po kotlinama i uz riječne tokova sa maglom. Jutarnja temperatura od - 1 do 3, na jugu od 5 do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni Celzijusa.

U BiH će u četvrtak biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.