open-navfaktor-logo
search
Porazili agresora
Kalesija prije 27 godina postala prvi oslobođeni grad u BiH
Kalesijski borci pokazali da je neprijatelj ranjiv i pobjediv
23.05.2019. u 08:48
get url
text

Prije 27 godina najhrabriji sinovi Armije Repubike Bosne i Hercegovine nanijeli su poraz daleko nadmoćnijem neprijatelju čime je Kalesija postala i prvi oslobođeni grad u našoj domovini.

-Tih dana smo pokazali svoje jedinstvo, svoju snagu. Nismo se osvrtali na stvari koje nisu bitne, nismo jedni drugima podmetali, nismo jedni druge opstruirali, išli smo naprijed braneći svoju rodnu grudu, svoju porodicu i državu - navodi se u čestitki općinskih zvaničnika Kalesije u povodu 23. maja, Dana oslobođenja ove općine od agresora i Dana općine Kalesija.

Tadašnja pobjeda iz Sprečkog polja bila je, kako dodaju, vjetar u leđa svim patriotama u BiH da se suprostave srbočetničkoj agresiji i da krenu u odbranu svojih gradova jer su kalesijski borci pokazali da je neprijatelj ranjiv i pobjediv.

-Prevaziđimo političke barijere, ujedinimo se i pokažimo da Kalesija može naprijed, da zajedno otvaramo nove pogone, omogućavamo nova radna mjesta i na taj način da zadržimo mlade kod svojih kuća. Kalesija je simbol odbrane Bosne i Hercegovine. Sretan Dan pobjede i Dan općine Kalesija - navodi se u čestitki koju potpisuju općinski načelnik Sead Džafić i predsjedavajući OV Kalesija Enes Idrizović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.