open-navfaktor-logo
search
Nesvakidašnja scena
Kapiten Eintrachta se oprostio od Bundeslige, dres na kraju utakmice zamijenio sa sudijom
Meč 16. kola Bundeslige između Frankfurta i Schalkea, koji je završen pobjedom domaćina 3:1, obilježio je defanzivac domaćeg tima David Abraham.
18.01.2021. u 07:44
get url
text

Poslije 185 utakmica u dresu Eintrachta Abraham je odlučio napustiti Frankfurt, ali i Bundesligu u kojoj je igrao u proteklih skoro osam godina.

Običaj je da fudbaleri nakon utkamica razmjenjuju dresove, no u vrijeme pandemije koronavirusa to se baš i ne savjetuje igračima.

Na opće iznenađenje svih učesnika utakmice Abraham je svoj dres nakon posljednjeg sudijskog zvižduka zamijenio upravo sa glavnim arbitom meča, Manuelom Gräfeom.

Na kraju vrijedi reći da će iskusni 34-godišnji Argentinac karijeru nastaviti u svojoj domovini, i to u redovima Huracana. 

Inače, meč između Eintrachta i Schalkea bio je povratnički za srbijanskoh napadača Luku Jovića, a golovima fudbalera rođenog u Bijeljini domaći sastav stigao je do preokreta i pobjede.

Sead Kolašinac je ponovo kao kapiten predvodio sastav iz Gelsenkirchena. Nažalost po Schalke, nakon ovog poraza i remija Mainza i Borussije Dortmund, Rudari su ponovo na samom dnu bundesligaške tabele.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by kicker (@kicker)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.