open-navfaktor-logo
search
Bh. napadač
Kapiten Universitatee hvalio potencijalnog Zmaja
U osam prvenstvenih mečeva Koljić je postigao isto toliko golova, a posmatrajući PLBiH i rumunsku Ligu 1 postigao 16 golova u 15 ligaških mečeva
07.11.2018. u 10:09
get url
text

Kapiten i napadač rumunske Universitatee iz Craiove Alex Mitrita za rumunski portal Gazeta de Sud govorio je i analizirao dosadašnji dio sezone.

Universitatea igra u posljednje vrijeme odlično. Poslije 14 odigranih kola ekipa za koju nastupa i potencijalni bh. reprezentativac Elvir Koljić zauzima treću poziciju sa 25 bodova, četiri manje od vodećeg Cluja.

Početak sezone bio je pun oscilacija za tim iz Craivoe, ali dolaskom Elvira Koljića, Universitatea je zaigrala mnogo bolje.

- Koljić nam je mnogo pomogao, prije svega je meni pomogao. On je pravi pivot, sjajno igra sa loptom u nogama i odvlači pažnju protivnika, a to meni otvara mnogo prostora. Već sam postigao deset golova, prošle sezone sam imao samo sedam za cijelu sezonu, jasno je šta je napravio za mene. Samo da ovo potraje - pohvalio je kapiten Craiove svog kolegu iz vrha napada.

Inače, Koljić je u sjajnoj formi. U osam prvenstvenih mečeva postigao je isto toliko golova, a posmatrajući PLBiH i rumunsku Ligu 1 postigao 16 golova u 15 ligaških mečeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.