Govor mržnje

Karamatićevo nazivanje Komšića "mitskim balijom" nije problem samo DF-a već cijelog društva

Objavljeno: 27.08.2019. u 12:28

-Smatramo da u javnom prostoru nema mjesta za takve pokušaje političke diskvalifikacije, koji nisu ništa drugo nego klasičan govor mržnje koji se mora zakonski sankcionirati.

FOTO: Damir Hodžić

Demokratska fronta poziva sve političke subjekte u Bosni i Hercegovini da najoštrije osude poruke mržnje koje stižu iz tzv. Hrvatskog narodnog sabora, pri čemu njihovi zvaničnici, u konkretnom slučaju, potpredsjednik HNS-a Mario Karamatić, članove Demokratske fronte nazivaju balijama a predsjednika Komšića „mitskim balijom“, ma šta to značilo, saopćeno je danas iz DF-a. 

-Smatramo da u javnom prostoru nema mjesta za takve pokušaje političke diskvalifikacije, koji nisu ništa drugo nego klasičan govor mržnje koji se mora zakonski sankcionirati. Pozivamo i novinarska udruženja da se u ime profesije ograde od  medija poput Radio Televizije Herceg Bosne, koji u javnost plasiraju takve sadržaje. Govor mržnje koji dolazi od strane HNS-a i pomenutog medija nije problem DF-a niti predsjednika Komšića, nego cjelokupnog društva u kojemu je nažalost postalo nekažnjivo na najprimitivniji način iznositi politička neslaganja- poručuju iz Demokratske fronte. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije