Uspješan oporavak

KCUS: Operisan dječak sa kompleksnim prelomom desnog kuka

Objavljeno: 15.03.2019. u 11:05

U Općoj bolnici  mog sina je pregledao prof. dr. Ismet Gavrankapetanović. On je rekao da se uradi RTG snimak koljena i to je očigledno bilo pogrešno. Trebalo je snimiti kuk, to je boljelo mog sina kojem je ljekar propisao kućno liječenje i da miruje 10 dana. Ali, bol nije prestajala i tek nakon 11 dana dijagnosticiran je prelom desnog kuka i upućeni smo na KCUS, kaže majka operisanog dječaka

FOTO: PRESS KCUS

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS nedavno je operisan četrnaestogodišnji dječak Eldar Pediša iz Sarajeva.

Dječak je hospitaliziran na KCUS zbog kompleksnog preloma desnog kuka. Prije dolaska na KCUS dječak je pregledan dva puta u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Prvi put nakon pregleda upućen je na kućno liječenje, a tek jedanaesti dan, na drugom pregledu, iz ove zdravstvene ustanove sugerisan je odlazak na KCUS.

Prema riječima dječakove majke Nisvete Topalović Pediša, dječak se 8. februara povrijedio u školi na času tjelesnog odgoja. Majka je razočarana odnosom ljekara u Općoj bolnici koji nisu na vrijeme dijagnosticirali povredu kuka.

- U roku od sat vremena od povrede otišli smo u Opću bolnicu. Tamo je mog sina pregledao prof. dr. Ismet Gavrankapetanović. On je rekao da se uradi RTG snimak koljena i to je očigledno bilo pogrešno. Trebalo je snimiti kuk, to ga je i boljelo. Kada smo se vratili sa snimanja dočekao nas je dr. Semin Bečirbegović, koji je pregledao snimak i konstatovao da nema loma i on je upućen na kućno liječenje i mirovanje. Međutim, mog sina je i dalje boljelo. Nakon tri dana javila sam se u Dom zdravlja i tražila uputnicu za bolnicu, ali mi je doktor nije mogao dati, jer je na nalazu pisalo da miruje 10 dana. Bol nije prestajala i ja sam nakon 11 dana ponovo otišla u Dom zdravlja i tek tada dobila uputnicu za Opću bolnicu. Tamo ga je pregledao dr. Srećko Džikić i uputio ga da snima kuk. Dijagnosticiran je prelom desnog kuka i upućeni smo na KCUS, gdje smo evo 23 dana - rekla je majka Topalović Pediša.

Toplović Pediša zahvalila se kompletnom medicinskom timu Dječijeg odjela na Klinici. 

- Ovo je prvi put da je moj Eldar od rođenja u bolnici. Nisam očekivala ovako dobre uslove na Klinici zbog nekih negativnih objava u medijima. Pozitivno sam iznenađena stanjem na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS. Hvala svima - poručila je Topalović Pediša.

Dječaka Eldara operisao je medicinski tim na čijem je čelu dr. Mehmed Jamakosmanović, šef Dječijeg odjela na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS. Operacija je prošla bez komplikacija i uskoro se očekuje da će dječak biti pušten na kućno liječenje.

- Radi se o vrlo složenoj povredi vrata femura, koja nije česta kod djece. Ovakva povreda kuka nosi određene dugoročne rizike za tzv. preživljavanje glave femura. Pacijent je primljen u bolnicu. Uradili smo CT i dobili dodatne podatke o prelomu i urađena je operacija. Zadovoljni smo sa postoperativnim oporavkom. Ono što je važno je da su stvoreni svi preduslovi da krajnji ishod liječenja bude odličan - naveo je dr. Jamakosmanović.     

Šef Klinike za ortopediju i traumatologiju prof. dr. Đemil Omerović, zadovoljan je radom Dječijeg odjela na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

- Sretan sam što smo pomogli dječaku Eldaru. Na Klinici za ortopediju i traumatologiju uposlen je vrhunski tim ortopeda. Radi se kontinuirana edukacija kadra. Operativni program i rad nikad nije doveden u pitanje. Uvodimo mlade kolege u operativni program i nastojimo biti najbolja podrška u njihovom stručnom usavršavanju. Na čelu Dječijeg odjela je dr. Jamakosmanović koji je vrhunski dječiji ortoped – naveo je prof. dr. Omerović.

 Generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović naglasila je da Klinika za ortopediju ima novi i uhodan sistem rada, uz redovno odvijanje operativnog programa, gdje važe ista pravila za sve pacijente.

- Ponosni smo na ortopede KCUS-a. Rade predano, timski i odgovorno. Svi pacijenti su jednaki, imaju ista prava, pružaju im se kvalitetne usluge. Naši ortopedi su stručno osposobljeni za sve operativne zahvate, po čemu postaju prepoznatljivi u regiji. Stručna suradnja kao i njihovi međusobni odnosi sad su na zavidnom nivou - izjavila je prof. dr. Izetbegović, navodi se u saopćenju za javnost KCUS-a.

Izvor:   PRESS KCUS

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije